Woord

Woord op stand

Woord

Woord op stand

Woord is op stand vannacht en deze week. Met verhalen over adel, jacht, praten met een hete aardappel in de keel, het studentencorps en de Rotary club. Maar ook de keerzijde: vergane glorie en bittere verarming. Luister naar Woord Radio, in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1. Uw presentator is Maarten Westerveen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het leven van de adel, de rotary en corpsballen

vanaf 00:01:57

Woord is op stand vannacht en deze week. Met verhalen over adel, jacht, praten met een hete aardappel in de keel, het studentencorps en de Rotary club. Maar ook de keerzijde: vergane glorie en bittere verarming. Tussen 2.00 en 3.00 uur: het leven van de adel, de Rotary Club en corpsballen. Uw presentator is Maarten Westerveen.

Het Delfts studentencorps, duelleren in Nederland en de Russische Raspoetin

vanaf 01:02:02

Woord is op stand vannacht en deze week. Met verhalen over adel, jacht, praten met een hete aardappel in de keel, het studentencorps en de Rotary club. Maar ook de keerzijde: vergane glorie en bittere verarming. Tussen 3.00 en 4.00 uur: vertelt Godfried Bomans over het Delfts studentencorps, wordt er geduelleerd en geneest Raspoetin het dochtertje van de tsaar. Uw presentator is Maarten Westerveen.

Het jachtgezelschap, een linkse intellectueel en Karel van het Reve die overweegt op de VVD te stemm

vanaf 02:02:03

Woord is op stand vannacht en deze week. Met verhalen over adel, jacht, praten met een hete aardappel in de keel, het studentencorps en de Rotary club. Maar ook de keerzijde: vergane glorie en bittere verarming. Tussen 4.00 en 5.00 uur: wordt er gejaagd, zint het een linkse intellectueel niet en overweegt Karel van het Reve op de VVD te stemmen. Uw presentator is Maarten Westerveen.

Barones Marjolein van Heemstra en praten met een aardappel in uw keel

vanaf 02:59:57

Woord is op stand vannacht en deze week. Met verhalen over adel, jacht, praten met een hete aardappel in de keel, het studentencorps en de Rotary club. Maar ook de keerzijde: vergane glorie en bittere verarming. Tussen 5.00 en 6.00 uur: komt een barones aan het woord over haar boek over een oud-adellijk geslacht en wordt er geoefend op de hete aardappel in de keel. Uw presentator is Maarten Westerveen.

De vergane glorie van het Belgische Spa en een nieuwe productie: Zeedrift

vanaf 03:59:57

Woord is op stand vannacht en deze week. Met verhalen over adel, jacht, praten met een hete aardappel in de keel, het studentencorps en de Rotary club. Maar ook de keerzijde: vergane glorie en bittere verarming. Tussen 6.00 en 7.00 uur: wordt het dorpje Spa in Belgie bezocht; een typisch gevalletje vergane glorie en herordent de zee het leven in de gloednieuwe radioproductie Zeedrift, gemaakt door Prosper de Roos, speciaal voor Woord. Uw presentator is Maarten Westerveen.