Vrije Geluiden op 6

The Campbell Brothers, Ornette Coleman

Vrije Geluiden op 6

The Campbell Brothers, Ornette Coleman

Een onverbiddelijk live-programma dat de grenzen van de jazz en de wereldmuziek opzoekt, in nauwe samenwerking met Vrije Geluiden TV en Vrije Geluiden Radio 4. Actuele ontwikkelingen in de jazz- en wereldmuziek, met een vaste plek voor concertopnamen en live-uitzendingen van concerten en festivals, naast uitzendingen van tracks van relevante nieuwe uitgaven en belangwekkende archiefopnamen. Zoals elk weekeinde tweemaal vier uur Frank Jochemsen met jazz en aanverwanten op Radio 6. In het eerste uur aandacht voor de Zwarte Lijst, het dagthema is guilty pleasures. Over 'zwarte muziek' gesproken: om half tien hoor je een concertopname van de Campbell Brothers; de steel-gitaar is al jaren de ziel van de diensten van de Keith Dominion Holiness Church. De Campbell Brothers zijn afgezanten van deze Afro-Amerikaanse geloofsgemeenschap. Hun rauwe, funky en opzwepende gospelmuziek wordt Sacred Steel genoemd. Onlangs brachten ze in het Bimhuis hun unieke gospelversie van Coltrane's meesterwerk 'A love supreme'
Voorts blikken we vooruit op de TV-uitzending met soul-muziek van St Paul & The Broken Bones en hypnotiserende muziek van Reijsiger/Fraanje/Sylla.
En we geven een CD-box weg met de verzamelde opnamen Ornette Coleman op het label Atlantic. Tegen middernacht hoor je de rubriek Meer Mingus, onder auspici?n van het Charles Mingus genootschap. En daarna is zeker dat Wilfried de Jong zijn jazzplaten de radio opslingert.