VPRO Import: De overloper en zijn familie

VPRO Import: De overloper en zijn familie

Een kroniek van de Palestijnse familie El-Akels. Vader Ibrahim werkt al twintig jaar zeer toegewijd voor de Israëlische Veiligheidsdienst. Zijn Palestijnse familie heeft hem gebrandmerkt als verrader en het hele gezin El-Akels zoekt daarom asiel in Israel. Asiel dat Ibrahim beloofd is door zijn Israëlische contactman

Dit blijkt allemaal niet zo eenvoudig te zijn. Twee en half jaar wacht Ibrahim nu op het Israëlische burgerschap zonder dat er iets gebeurt. De spanning in zijn gezin loopt op. Ibrahim’s vrouw Yusra, drie puberzonen en twee dochters verdragen de gevolgen van de keuze van Ibrahim om naar Israel te vertrekken nauwelijks en kunnen slecht wennen aan de Israëlische maatschappij .

Regisseurs Adi Barash en Ruthie Shatz hebben goed contact met de familie en de camera is steeds aanwezig, ook op de moeilijkste momenten. Ze weten daarom goed vast te leggen hoe wreed en ontheemd het leven kan zijn voor overlopers, want ze voelen zich nergens meer thuis. De prijs die voor verraad wordt betaald is hoog voor elke collaborateur.

advertentie