Van het een kwam het ander

Teaser: De dictator sliep op D-day

Van het een kwam het ander

Teaser: De dictator sliep op D-day

Hoe kon een verkeerde afslag leiden tot de Eerste Wereldoorlog? En een tik met een vliegenmepper tot de kolonisatie van Algerije? Kleine gebeurtenissen kunnen grote gevolgen hebben en de geschiedenis lijkt soms wel van willekeur aan elkaar te hangen! Maar is het wel zo simpel?

In de vijfdelige online animatieserie Van het een kwam het ander nemen drie jonge makers verrassende plotwendingen in de geschiedenis onder de loep. Vanaf 5 mei wordt tweewekelijks een aflevering én een longread - waarin de verborgen geschiedenis achter het toevallige voorval centraal staat- gepubliceerd op vpro.nl/vanheteenkwamhetander. Op 8 mei worden tevens de eerste twee afleveringen rond 23.40 in 3LAB uitgezonden (NPO3).

Over de makers:
VPRO Dorst is de ontwikkelplek voor jong talent binnen de VPRO. Voor dit project werkte Dorst samen met historicus Anne van Mourik, illustrator Sophia Twigt en journalist Daphné Dupont-Nivet. De films zijn geanimeerd door het Utrechtse Studio Plumeau en gecomponeerd door Vincent Twigt en Bashel de Vries. De stem werd ingesproken door Stijn van Vliet -bekend van Streetlab- en opgenomen door Roy van Rosendaal.