Ebonit Saxofoonkwartet

deelnemers Dutch Classical Talent 2016-2017

Ebonit Saxofoonkwartet

deelnemers Dutch Classical Talent 2016-2017

Het Ebonit Saxofoonkwartet is een jong, sprankelend ensemble opgericht in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam. Het kwartet bestaat uit musici uit Polen, Nederland en Duitsland. Na samen in de klas van Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam te hebben gestudeerd voltooide het kwartet het Master programma van de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het kwartet volgde vele masterclasses bij bekende musici als Albrecht Mayer, de leden van het Artemis Kwartet en het Franse Habanera Saxofoonkwartet.

Het Ebonit Kwartet ontving een eerste prijs in internationale concoursen als het “Ottomani Concours 2012”, het “Who’s Next Kamermuziek Concours 2015” (waar het ensemble ook de “Brava Kijkersprijs” kreeg uitgereikt), het “Storioni Concours 2016” (eveneens publieksprijs en Max Jong Talent prijs) en het “Orlando Concours 2016”.

Om het originele repertoire voor saxofoonkwartet uit te breiden werkt het kwartet regelmatig samen met componisten als Richard Whalley, Kevin Malone, Valentin Villard and Chris Chamoun. De debuut-cd van het Ebonit Saxofoonkwartet “The Last Words of Christ” met muziek van Haydn, Webern, Sibelius en Sjostakovitsj verscheen in februari 2016 bij het label Challenge Classics.