Bespied

Redactie #3

Stroomt jullie inbox ook vol met berichten over aangepaste privacyvoorwaarden? Niet zo gek, want vanaf 25 mei gaat de nieuwe Europese privacywet in. Bedrijven moeten zich dan aan de nieuwe regels houden en jou hiervan op de hoogte brengen. Wat gaat er allemaal nog meer veranderen? En wordt onze privacy straks beter beschermd? Dat hoor je in deze redactie!

Als je wilt weten wat voor data er van je verzameld wordt door een bepaald bedrijf kun je een inzage in je persoonsgegevens aanvragen. Dat kan zowel onder de huidige wetgeving als onder de toekomstige privacywet. Zo vroeg Tessa haar zendmastgegevens bij Vodafone op. Maar er zijn natuurlijk veel meer bedrijven die data van je verzamelen. Wil je zo'n inzage aanvragen? Rechts hiervan kun je een voorbeeldbrief downloaden!

Download de app

Trees is een journalistieke zoektocht, waarbij journalisten Meike, Volkan en Tessa met jou uitzoeken wat jij wilt weten. Reageer op de vragen en verhalen van de makers en draag actief bij aan lopende onderzoeken via de app. Trees luistert naar je.Get it on Google Play