Componist en producer David Bird uit Californië is genomineerd voor de Gaudeamus Prijs 2016 met een compositie waarin 'alles in elkaar klapt...'

Componist en producer David Bird studeert bij Georg Friedrich Haas in New York. Zijn geluid, vaak een combinatie van elektronica en akoestische instrumenten, is omschreven als levendig, hemdbevlekkend, kleurspuwend… tussen wervelende lagen witte ruis en koorgezang… ik moet echt even gaan liggen... (Pitchfork).

Birds Drop, een compositie uit 2015 voor strijkoctet, stroboscooplamp, elektronische geluiden, omschrijft hij met een citaat uit een boek van William Gaddis als: “. . . daar gaat mijn werk over, dat alles in elkaar klapt, betekenis, taal, normen en waarden, kunst, er is wanorde en ontwrichting waar je ook kijkt, alles verdrinkt in entropie, vermaak, technologie, iedere vierjarige heeft een computer, iedereen is zelf kunstenaar in het gebied waaruit dit alles voortkwam, het binaire systeem en de computer waar de technologie ooit begon, snap je?

Bird is genomineerd voor de Gaudeamus Prijs, die wordt toegekend aan het eind van de Muziekweek (7-11 september a.s.).