op radio en televisie

Zaterdag 29 maart

09.00 - 09.50 uur Ned 1
Folkzangeres Diana Jones groeide op in New York en ging op zoek naar haar roots. Ze kwam uit in Tennessee en maakte zich de muziek eigen die toch al in haar bloed zat. Fluitist Ronald Snijders bracht twintig nieuwe cd’s tegelijk uit. Een dwarsdoorsnede van zijn muzikale leven van solo werken tot complete orkeststukken. Windkracht 7: vier blazers en een drie man sterke ritmesectie onder leiding van leiding van Floris van der Vlugt.

23.00 - 24.00 Radio 4
Tom Klaassen komt live uit Rasa in Utrecht, waar de derde Gaudeamus Muziekdag plaatsvindt, met optredens van onder meer pianiste Kaja Draksler (morgenochtend in VGTV, samen met Brechtje van Dijk). Slagwerker Niek Kleinjan, Dutch Classical Talent genomineerde, is ook in Utrecht; hij speelt een kort stuk van Xenakis. De Concertzender maakt opnamen, en daar kunnen we meteen al iets van laten horen.

20.00 - 24.00 uur Radio 6
Om 21.00 een live-sessie in de studio met de legendarische fluitist Ronald Snijders. Na 22.00 uur: opnamen van Hanggai, gemaakt in Deventer op 14 februari j.l. Hanggai is een Chinees-Mongoolse band die rockmuziek mixt met traditionele Mongoolse volksmuziek - inclusief de beroemde raspende keelzang. En verder een paar tracks uit het concert van de Flat Earth Society in Roosendaal op 13 december 2013.

0.00 - 01.00 uur Radio 6
Wilfried de Jong met een selectie platen uit zijn jazzarchief.
 

Zondag 30 maart

10.30 - 11.20 uur Ned 1
Sofja Gülbadamova begon haar opleiding op vijf-jarige leeftijd aan de wereldberoemde Gnessin Russian Academy of Music voor hoogbegaafde kinderen. Kompanía speelt rebetika-nummers uit de gouden tijd van het genre bijzondere rebétika en smyrneïka liederen. Brechtje van Dijk organiseert jaarlijks CTRL+N, een programma waarmee ze hoopt het publiek te verrassen. Zo was vorig jaar een stuk met twee piano spelende honden te zien in Vrije Geluiden. Brechtje neemt deze keer twee artiesten mee die ze met elkaar in contact heeft gebracht. Kaja Draksler (een improviserende jazz pianist) en Hallveig Agustsdottir (beeldend kunstenaar).

23.00 -24.00 uur Radio 4
Langs de grenzen van de klassieke muziek! In Galerie Modern hoort Tom Klaassen van Marjoke Roorda waarom de Jacob ter Veldhuis’ Insomnia in haar Top Tien Van De Twintigste Eeuw staat. De concerttip van vandaag: muziek van Steve Reich door ASKO|Schönberg en Slagwerk Den Haag. En oh ja… we móeten echt iets laten horen van de nieuwe, prachtige CD van gitarist Reinier Baas.

20.00 - 24.00 uur Radio 6
Na 22.00 uur: opnamen van Hanggai, gemaakt in Deventer op 14 februari j.l. en van de Flat Earth Society, die in Roosendaal het programma Modernski brachten: een mix van composities van Poulenc, Strawinsky en andere modernistische componisten èn eigen werk. En natuurlijk komt Charlie Crooijmans iets vertellen over het concert van Winston McAnuff dat werd opgenomen tijdens de Womex 2013 in Wales.

24.00 - 01.00 Radio 6
Wilfried de Jong sluit het weekend af met een selectie jazzplaten uit zijn archief.