Mike Mainieri in Nederland

Aad van Nieuwkerk ,

vibrafoonlegende live te zien

Vibrafonist Mike Mainieri kun je gerust een levende legende noemen. De 80-jarige jazzmusicus speelde in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw met beroemde jazzhelden als Buddy Rich, Billie Holiday, Dizzy Gillespie, Coleman Hawkins en Wes Montgomery, en met de groep The Satyrs met onder meer Frank Zappa, Richie Havens en Jimi Hendrix. In de jaren '70 formeerde Mainieri zijn eigen ensemble Steps Ahead, en werkte hij samen met onder meer Michael Brecker. Mike Mainieri komt in maart 2018 naar Nederland voor een reeks concerten met gitarist Marnix Busstra.

Mike Mainieri heeft in de loop van de tijd een bijzondere band opgebouwd met Marnix Busstra. Samen brachten ze twee succesvolle cd's uit, en traden ze op in de Benelux en Duitsland. Dit keer is Mainieri te gast bij de nieuwe band van Marnix, de Old School Band. Na het horen van hun  debuutalbum en was Mike zo enthousiast dat hij gelijk voorstelde de concerten met deze bezetting te doen. Tijdens de concerten in maart wordt een combinatie van Old School Band en Steps Ahead repertoire gespeeld.

Met naast Mike Mainieri en Marnix Busstra: Eric van de Bovenkamp (orgel), Norbert Sollewijn Gelpke (bas), en Mark Stoop (drums).

Je kunt ze gaan zien en horen op

Aad van Nieuwkerk

Levende legendes... Te weten dat de man (of vrouw) die je daar op dat podium ziet spelen al vele jaren geleden op hetzelfde of andere podia stond... de ervaring die zo iemand met zich meeneemt... de verdieping die de muziek alleen krijgt door eindeloos spelen, oefenen, ervaring opdoen... geweldig.