Tigue

Aad van Nieuwkerk ,

'we hit things with other types of things'

‘Hi, we’re Tigue. We hit things with other types of things’ is het eerste wat je leest als je hun website bezoekt. Tigue. Een trio uit Brooklyn (New York) - drie slagwerkers die al samenspelen sinds ze nog schoolkinderen waren. Matt Evans, Amy Garapic en Carson Moody hebben altijd hun volkomen eigen sound gecreëerd, een mix van elementen uit de minimal music maar met een focus op soundscape-achtige klanken.

In 2015 verscheen hun debuutalbum Peaks en nu is er een tweede album uit, Strange Paradise, met op een van de drie (lange) nummers nog een paar gastmusici op onder meer gitaar en Wurlitzer (onlangs nog uitvoerig belicht hier op deze website). Hun manier van werken, met iedereen en alle instrumenten samen in één ruimte, verklaart de hechtheid van de sound van Tigue, het naadloos in elkaar vloeien van de verschillende instrumenten tot één warm bad van hypnotiserende klanken.

Een bijzondere ervaring als je je eraan overgeeft. Van harte aanbevolen om die ‘extended’ luisterervaring op te doen!

Aad van Nieuwkerk

Het toeval is de moeder van de mooiste dingen. Zoals de ontdekking van een band waar je nooit eerder van had gehoord en die je ineens muzikaal bij de lurven grijpt, of, uitgerekend vandaag, tot reflectie en bezinning uitnodigt.