Ibrahim Maalouf

Ibrahim Maalouf

De Frans-Libanese trompettist en componist Ibrahim Maalouf staat bekend om klassiek, jazz en Arabische muziek moeiteloos te mengen met zijn mystieke trompetgeluid. Op zijn nieuwe, alweer 11e, album S3NSE gaat hij verder dan klassiek, jazz en Arabische muziek: hij liet zich inspireren door Afro-Cubaanse en Latijns-Amerikaanse muziek.
Ibrahim Maalouf - Trompet, Francois Delporte - Electrische gitaar, Stephane Galland - Piano, Denys Danielided - Soubassophon, Yacha Berdah - trompet/ sampler - computer

Happy Face
S3NSE
BONUS: All I can’t say

Dit fragment is onderdeel van

VPRO Vrije Geluiden

Giovanca ontvangt het Van Baerle Trio dat alle trio's van Ludwig van Beethoven heeft opgenomen. Verder: Zangeres Charlotte Haesen en echtgenoot Philip Breidenbach zijn samen het duo Haesen/Breidenbach. Ze maken openhartige luisterliedjes in het Nederlands, Frans, Chinees en Engels. De Frans-Libanese trompettist en componist Ibrahim Maalouf mengt klassiek, jazz en Arabische muziek moeiteloos met zijn mystieke trompetgeluid. Hij speelt op een trompet met een extra ventiel, waardoor hij kwarttonen kan spelen.