Vrije Geluiden op 6

ZomerJazzFietsTour

Vrije Geluiden op 6

ZomerJazzFietsTour

Frank Jochemsen presenteert samen met jazzvriendin Mijke van Wijk live vanuit Garnwerd (Groningen) een verslag van de 29ste ZomerJazzFietsTour. Boven Groningen, in het Reitdiepdal, kan jaarlijks de spannendste jazz worden gehoord in boerenschuren en kerkjes. De concertbezoekers verplaatsten zich per fiets en puffen uit op de plek waar wij zitten. Met het bigtet van rietblazer Michael Moore, het trio van de obscure saxofonist Paul Stocker, de vrije pianist Matthew Shipp, het spannende Groningse rock/improbandje Kuhn Fu, het Portugees-Canadese LAMA trio met Joachim Badenhorst op basklarinet en een funky zompige afluister van de Belgische afrobeatband Black Flower.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Paul Stocker Trio

vanaf 00:08:54

De Amerikaanse saxofonist Paul Stocker woont alweer veertien jaar in Spanje, maar was daarvoor 25 jaar in Amsterdam waar hij met Sean Bergin de roemruchte Engelbewaarder sessies leidde. Paul Stocker speelde in de wilde jaren van JC. Tans & de Rockets en stond aan het roer van zijn heftige bigband The Maiden Voyage Jazz Orchestra. Dankzij tournees met Joe Malinga hoor je de Zuid-Afrikaanse invloeden op zijn spel. Een geluid dat we graag weer eens terug willen horen in Nederland. Mijke van Wijk stelt hem een aantal vragen.

Black Flower

vanaf 00:29:54

De Belgische vijfmansband Black Flower staat garant voor Afrobeat, dub en Ethio-jazz. Aangevoerd door twee blazers in de frontlinie spelen ze opwindende Ethiopische grooves. Een interview met bandleider Nathan Daems, specialist in niet-westerse muziek.

Lama Trio ft. Joachim Badenhorst

vanaf 01:31:56

Het Rotterdamse Lama Trio bestaat uit twee Portugezen en een Canadees: trompettiste Susana Santos Silva en bassist Gonçalo Almeida (Spinifex) en de Canadese drummer Greg Smith (Shuffle Demons). Deze zomer hebben ze hun derde cd voor het Portugese label Clean Feed uitgebracht met Joachim Badenhorst. Een interview.

Kuhn Fu

vanaf 02:04:32

Kuhn Fu begon als een Gronings project van de Zwitserse gitarist Christian Kuhn in de concertserie van Atelier il sole in cantina. Samen met drie medestudenten van het Prins Claus Conservatorium legde hij de basis van een hechte band waarin alles lijkt te kunnen. Jazz, rock of impro wordt door een doelgerichte Kuhn Fu kick opgefrist. Een interview met Christian Kuhn.