Vrije Geluiden op 6

Live vanaf Festival Mundial

Vrije Geluiden op 6

Live vanaf Festival Mundial

Frank Jochemsen zit zondag met zijn kneiter op Festival Mundial te Tilburg. Tot middernacht hoor je een bruisend live verslag met muziek van de westelijk woestijnbewoonster Aziza Brahim, de Colombiaanse Brusselaren La Chiva Gantiva, rumba-reggae-funk van La Sra Tomasa uit Spanje & Le Peuple de l’Herbe uit Frankrijk met Hiphopfunkjunglereggaeelectro!

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Interview met Rob Keulemans

vanaf 00:12:59

Rob Keulemans, ook wel bekend als de Razende Radiomaker, is 3e jaars student journalistiek aan het Fontys in Tilburg. Frank Jochemsen spreekt met hem onder andere over zijn interview met Ibrahim Maalouf op Mundial vorig jaar.

Aziza Brahim (deel 1)

vanaf 00:18:39

Afkomstig uit de westelijke Sahara neem Aziza Brahim haar cultuur mee naar Nederland. De gesluierde Sahawarische brengt ritmes soepel gemengd met een gitaar en tabal(trommel). Te horen zijn La tierra derrama lagrimas, La Palabra en Julud.

Urban Farm op Mundial

vanaf 00:44:50

Tijdens Mundial loopt er een hoop studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek rond die liveveslag van het festival doen via een eigen online radiokanaal. Dat doen ze via www.fontyslive.nl. En het leuke is dat die studenten voor ons ook enkele interviews/reportages maken. Deze reportage gaat over de tuintjes, van Rob Keulemans.

Le Peuple de l’Herbe (deel 1)

vanaf 00:48:03

De Franse Le Peuple de l´Herbe creëert met een combinatie van hiphop, funk, jungle, dub, reggae en electro energie dat niet te evenaren is. Hun nieuwste album Next Level is een muzikaal kunstwerk, het aantal beats per minuut zorgt gegarandeerd voor een live performance waar stil staan verboden is.

La Chiva Gantiva (deel 1)

vanaf 01:21:38

Drie Colombiaanse studenten in Brussel speelden samen percussie. Door Zuid-Amerikaanse ritmes te combineren met een combinatie van Rock, Afrobeat en Funk, en later met de input van vier andere bandleden uit verschillende landen, werden de catchy nummers van La Chiva Gantiva geboren. Het eerste deel uit het optreden van de Belgische/Colombiaanse groep La Chiva Gantiva.

Groen, groener, groenst

vanaf 01:43:16

Tijdens Mundial loopt er een hoop studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek rond die liveveslag van het festival doen via een eigen online radiokanaal. Dat doen ze via www.fontyslive.nl. En het leuke is dat die studenten voor ons ook enkele interviews/reportages maken. Deze reportage gaat over de meest opvallend geklede man en het milieu, van Joost Smedema.

Le Peuple de l’Herbe (deel 2)

vanaf 01:47:38

De Franse Le Peuple de l´Herbe creëert met een combinatie van hiphop, funk, jungle, dub, reggae en electro energie dat niet te evenaren is. Hun nieuwste album Next Level is een muzikaal kunstwerk, het aantal beats per minuut zorgt gegarandeerd voor een live performance waar stil staan verboden is.

La Sra. Tomasa

vanaf 02:24:24

De zeven-koppige Spaanse band La Sra. Tomasa combineert verschillende klassieke stijlen zoals Catalaanse Rumba, Reggae en Funk met frisse invloeden van Dubstep en Drum 'n Bass. Hier een gedeelte van hun live-optreden op Mundial.

Early Birds

vanaf 02:40:02

Tijdens Mundial loopt er een hoop studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek rond die liveveslag van het festival doen via een eigen online radiokanaal. Dat doen ze via www.fontyslive.nl. En het leuke is dat die studenten voor ons ook enkele interviews/reportages maken. Deze reportage van Nelleke Arnout gaat over het verrassingsconcert voor de Early Birds van Mundial.

Vredeskaravaan

vanaf 02:53:05

Caravane Culturelle de la Paix is een muzikale vredeskaravaan opgericht in 2014 op initiatief van drie Afrikaanse muziekfestivals: Festival au Désert (Mali, Timboektoe), Festival sur le Niger (Mali, Ségou) en Festival Taragalte (Marokko, M'hamid). Het idee is geïnspireerd op de rondreizende karavanen van eeuwen geleden. De karavaan anno nu bestaat uit twee groepen. De groep MALIKANW (Voices of Mali) en de Marokkaanse groep Generation Taragalte. Van de laatste horen we een track.

Aziza Brahim (deel 2)

vanaf 03:05:32

Afkomstig uit de westelijke Sahara neem Aziza Brahim haar cultuur mee naar Nederland. De gesluierde Sahawarische brengt ritmes soepel gemengd met een gitaar en tabal(trommel). Te horen zijn Soutak, Espejismos en Marhabna.

La Chiva Gantiva (deel 2)

vanaf 03:31:55

Drie Colombiaanse studenten in Brussel speelden samen percussie. Door Zuid-Amerikaanse ritmes te combineren met een combinatie van Rock, Afrobeat en Funk, en later met de input van vier andere bandleden uit verschillende landen, werden de catchy nummers van La Chiva Gantiva geboren. Het tweede deel uit het optreden van de Belgische/Colombiaanse groep La Chiva Gantiva.

advertentie