Vrije Geluiden op 6

Zondagavond, festivalavond!

Vrije Geluiden op 6

Zondagavond, festivalavond!

Zondagavond, festivalavond! Met een fijne keuze uit North Sea Jazz in Rotterdam, eerder deze maand. Daarnaast een terugblik op de Music Meeting 2015 èn opnamen van Jazz In Duketown, 's-Hertogenbosch, waar onder meer werd opgetreden door saxofonist Ad Colen en pianist Gé Bijvoet, het Jasper Blom Quintet, en het Moon Trio van Jeroen van Vliet. Presentatie: Jaap Boots.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca

vanaf 00:13:27

De Malinese singer-songwriter Fatoumata Diawara is een samenwerking aangegaan met de jazzpianist Roberto Fonseca uit Cuba. Live opgenomen op de Music Meeting, mei 2015.

The Bad Plus Joshua Redman

vanaf 01:08:08

Een van de hoogtepunten van de 40ste editie van het North Sea Jazz Festival is het pianotrio The Bad Plus samen met saxofonist Joshua Redman. Opgenomen op het North Sea Jazz, juli 2015

The Jones Family Singers

vanaf 01:29:52

Voor het eerst in Europa treedt deze familie uit Texas met gospelzangers op de Music Meeting. Moderrne "old skool" gospelsoulfunk. In dit fragment een hommage aan BB King.

Tom Waits

vanaf 02:07:55

Jaap Boots ontdekt de jazzkant van zijn held Tom Waits.

Canzoniere Grecanico Salentino

vanaf 02:32:02

Dit zevenkoppige gezelschap uit Salento in Puglia verdiepte zich in het eeuwenoude ritueel van de pizzicatarantata. Ze zijn afkomstig uit een kleine Griekstalige gemeenschap (vandaar 'Grecanico') in Italië en hebben zich bij het opnieuw arrangeren van de oude gezangen en dansen duidelijk laten inspireren door andere stijlen en genres. Live opgenomen op de Music Meeting.

Ad Colen & Gé Bijvoet

vanaf 02:57:32

Een duo piano / saxofoon, een bezetting voor jazz in misschien wel de meest pure vorm. Ad Colen & Gé Bijvoet spelen al decennia samen en hun repertoire bevat, naast meer bekende stukken, ook veel eigen werk. Live opgenomen op Jazz in Duketown.

Jasper Blom Quartet & Bert Joris

vanaf 03:16:29

Jasper Blom voegt voor dit concert de Belgische trompettist Bert Joris aan zijn kwartet toe. Met doorwrochte composities van Blom, gloedvol spel van stergitarist Jesse van Ruller en een swingende ritmesectie bestaande uit Martijn Vink (Metropole Orkest) en Frans van der Hoeven. Het project 'Polyfonie van de Lage Landen' wordt mede mogelijk gemaakt door Beste Buren.

Moon Trio van Jeroen van Vliet

vanaf 03:33:13

In 2015 richt Jeroen van Vliet het Moon Trio op. Waar zijn andere trio, OGU, vooral dromerige soundscapes creëert, gaat het Moon Trio voornamelijk over grooves. Op bas speelt een oude bekende van Jeroen, Gulli Gudmundsson en op drums de jonge Mark Schilders. Samen maakt dit frisse trio krachtige en emotionele muziek.

advertentie