VPRO Vrije Geluiden

Matt Cooper, Claude Hay, Rosa Ensemble ft. Eefje de Visser

VPRO Vrije Geluiden

Matt Cooper, Claude Hay, Rosa Ensemble ft. Eefje de Visser

Claude Hay is afkomstig uit de Blue Mountains ten westen van Sidney in Australië. Deze solist en indie muzikant is een multi-instrumentalist die de slide gitaar, banjo, bas en drums bespeelt en daarop een combinatie van traditionele blues, hard rock en funk speelt. En dat in zijn eentje op zelf gemaakte gitaren. Als one-man-band speelt Claude Hay over de hele wereld.

Soselo in Siberia is een multimedia-voorstelling van 33 1/3 Collective en Rosa Ensemble over grenzen. Uitgangspunt voor deze voorstelling is de figuur van Soselo: het pseudoniem van een jonge dichter, tenor, vrouwenverslinder en bankrover die later bekend werd als een afschuwelijk dictator. De inspiratie voor deze muziektheatervoorstelling komt uit het grandioze werk van de Russische schrijver Michael Boelgakov (1891-1940). Hij schreef een parodie op Stalin en het leven in de Sovjet-Unie. Soselo in Siberia is de openingsvoorstelling van de Operadagen Rotterdam, 17 mei 2014. Bij ons te gast het Rosa Ensemble met Eefje de Visser en Stephanie Pan.

En verder aandacht voor de The International Duke Ellington Conference die van 14 t/m 18 mei plaatsvindt in het Conservatorium van Amsterdam. Musici en musicologen die een bijzondere band hebben met Duke Ellington, een van de grootste jazzcomponisten van de vorige eeuw, geven concerten en lezingen. Presentatie: Melchior Huurdeman

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Claude Hay

vanaf 00:00:14

Claude Hay speelt zijn eigen compositie 2.07. Waarom zou je een band samenstellen als je met je handen, voeten, een loopstation en een ingenieuze drumconstructie alle instrumenten zelf kunt bespelen? Claude Hay geeft een spectaculaire demonstratie op zijn zelf gebouwde instrumenten.

Matt Cooper Interview

vanaf 00:03:14

Gesprek tussen Melchior Huurdeman en Matt Cooper Pianist Matt Cooper, een van de hoofdsprekers tijdens the International Duke Ellington Conference, vertelt over Duke Ellington as Pianist.

Matt Cooper

vanaf 00:15:41

Pianist Matt Cooper speelt Take the A Train. Een compositie van Billy Strayhorn. Dit stuk was het lijflied van de Duke Ellington Orchestra en werd bij elk concert gespeeld. Wellicht een van de bekendste stukken gespeeld door Duke Ellington. Pianist Matt Cooper, een van de hoofdsprekers tijdens the International Duke Ellington Conference, vertelt over Duke Ellington as Pianist.

Claude Hay

vanaf 00:19:53

Claude Hay speelt zijn eigen compositie Get me Some. Waarom zou je een band samenstellen als je met je handen, voeten, een loopstation en een ingenieuze drumconstructie alle instrumenten zelf kunt bespelen? Claude Hay geeft een spectaculaire demonstratie op zijn zelf gebouwde instrumenten.

Claude Hay

vanaf 00:24:02

Melchior Huurdeman in gesprek met multi-instrumentalist Claude Hay. Waarom zou je een band samenstellen als je met je handen, voeten, een loopstation en een ingenieuze drumconstructie alle instrumenten zelf kunt bespelen? Claude Hay geeft een spectaculaire demonstratie op zijn zelf gebouwde instrumenten.

Claude Hay

vanaf 00:31:12

Claude Hay speelt zijn eigen compositie Stone Face. Waarom zou je een band samenstellen als je met je handen, voeten, een loopstation en een ingenieuze drumconstructie alle instrumenten zelf kunt bespelen? Claude Hay geeft een spectaculaire demonstratie op zijn zelf gebouwde instrumenten.

Rosa Ensemble

vanaf 00:34:48

Rosa Ensemble speelt uit de Opera Soselo in Siberia, Margaritha Song. Rosa Ensemble: Stephanie Pan – zang, Eefje de Visser – zang, Daniel Cross – percussie/ Toetsen, Peter Jessen - bas, Floris van Bergeijk – gitaar Tijdens de Operadagen Rotterdam gaat de voorstelling Soselo in Siberia in première. Het Rosa Ensemble en Eefje de Visser geven alvast een voorproefje van deze nieuwe multimediavoorstelling over Soselo, het pseudoniem van de dichter Josif Vissarionovitsj Dzjoegasjvili beter bekend als Joseph Stalin.

Rosa Ensemble

vanaf 00:39:25

Melchior Huurdeman in gesprek met Daniel Cross van het Rosa Ensemble. Tijdens de Operadagen Rotterdam gaat de voorstelling Soselo in Siberia in première. Het Rosa Ensemble en Eefje de Visser geven alvast een voorproefje van deze nieuwe multimediavoorstelling over Soselo, het pseudoniem van de dichter Josif Vissarionovitsj Dzjoegasjvili beter bekend als Joseph Stalin.

Rosa Ensemble

vanaf 00:46:00

Rosa Ensemble speelt uit de Opera Soselo in Siberia, Storm of steels. Tijdens de Operadagen Rotterdam gaat de voorstelling Soselo in Siberia in première. Het Rosa Ensemble en Eefje de Visser geven alvast een voorproefje van deze nieuwe multimediavoorstelling over Soselo, het pseudoniem van de dichter Josif Vissarionovitsj Dzjoegasjvili beter bekend als Joseph Stalin.

advertentie