VPRO Vrije Geluiden

Tamino, Rymden, Alexander Ullman

VPRO Vrije Geluiden

Tamino, Rymden, Alexander Ullman

Het Noorse trio Rymden bestaat uit toetsenist Bugge Wesseltoft , bassist Dan Berglund en drummer Magnus Öström. In januari 2019 bracht het trio hun eerste album uit. Pianist Alexander Ullman won het Franz Liszt Concours in 2017 en heeft over de hele wereld opgetreden met beroemde orkesten. Zijn debuut-cd bevat transcripties van balletstukken: Stravinsky, Tsjaikovski en Prokofjev. De Belgische zanger Tamino heeft een Egyptische vader. In 2017 brak Tamino door met 'Habibi' een traag, donker en lang nummer. In 2018 verscheen zijn debuutalbum 'Amir'. In de serie 'Buiten Spelen' een opname van de Amerikaanse vocale band Roomful Of Teeth, gemaakt tijdens de Music Meeting in Nijmegen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Alexander Ullman

vanaf 00:01:12

uit: De Notenkraker - Mars (Pjotr Iljitsj Tsjajkovski/ Mikhail Pletnev) Pianist Alexander Ullman won het Franz Liszt Concours in Utrecht in 2017. Hij brengt in maart zijn debuut-cd uit, met daarop transcripties van balletstukken: Stravinsky, Tsjaikovski en Prokofjev. Ullman is een zeer getalenteerde pianist die over de hele wereld al heeft opgetreden met beroemde orkesten. Hij zegt zelf dat hij niet uit een bijzonder muzikaal gezin komt, maar dat hij toen hij op z’n zesde naar pianoles gestuurd werd hij het meteen geweldig vond. Op de muziekschool kwam hij pas in aanraking met klassieke muziek. Pas in de loop van de jaren ontwikkelde hij de ambitie om echt concertpianist te worden.

Tamino

vanaf 00:03:06

Tamino - Tummy Tamino - Verses Tamino is een Belgische zanger, 22 jaar oud, geboren in Antwerpen, met een Belgische moeder en een Egyptische vader. Door zijn moeder is Tamino vernoemd naar het gelijknamige karakter in Mozart’s opera Die Zauberflöte, zijn grootvader van vaderszijde was de Egyptische zanger en acteur Moharum Fouad. In 2017 brak Tamino door met Habibi: een traag, donker, soms met enorm hoge kopstem, lang, maar prachtig nummer. In 2018 verscheen het debuutalbum ‘Amir’. Tamino werd bekend door mee te doen aan De Nieuwe Lichting (jong talent stuurt liedje in naar radiozender Studio Brussel), en stond in no time op Rock Werchter. In Nederland is zijn muziek ook geland.

RYMDEN

vanaf 00:14:01

Bugge Wesseltoft - piano & keys, Dan Berglund - bas, Magnus Öström - drums RYMDEN - The Odyssey RYMDEN - Pitter-Patter De Noorse toetsenist en pianist Bugge Wesseltoft richtte met bassist Dan Berglund en drummer Magnus Öström het trio RYMDEN op. In januari 2019 bracht het trio een eerste album uit, en in april speelt het drietal voor het eerst in deze samenstelling Nederland, tijdens festival Transition in TivoliVredenburg. RYMDEN is het Zweedse woord voor ruimte, als in universum. Wesseltoft speelde al eens solo in Vrije Geluiden. Berglund en Öström waren over de hele wereld beroemd van het Esbjörn Svensson Trio - ook bekend onder de afkorting e.s.t. Dat trio hield op te bestaan toen de naamgever in 2008 op 44-jarige leeftijd overleed bij een duikongeluk. Met RYMDEN is een waardige opvolger opgericht.

Buiten Spelen: Roomful of Teeth

vanaf 00:31:17

De hele sessie: https://www.vpro.nl/speel.WO_VPRO_14971981.html Buiten Spelen: Roomful of Teeth Roomful of Teeth is een band, geen koor. Althans, dat zeggen ze zelf. Ze zoeken in hun werk naar alle uithoeken en mogelijkheden van de menselijke stem. Deze opname is gemaakt tijdens de Music Meeting in Nijmegen.

Alexander Ullman

vanaf 00:35:34

uit: De Vuurvogel - Berceuse & Finale (Igor Stravinsky/ Guido Agosti) Pianist Alexander Ullman won het Franz Liszt Concours in Utrecht in 2017. Hij brengt in maart zijn debuut-cd uit, met daarop transcripties van balletstukken: Stravinsky, Tsjaikovski en Prokofjev. Ullman is een zeer getalenteerde pianist die over de hele wereld al heeft opgetreden met beroemde orkesten. Hij zegt zelf dat hij niet uit een bijzonder muzikaal gezin komt, maar dat hij toen hij op z’n zesde naar pianoles gestuurd werd hij het meteen geweldig vond. Op de muziekschool kwam hij pas in aanraking met klassieke muziek. Pas in de loop van de jaren ontwikkelde hij de ambitie om echt concertpianist te worden.