VPRO Vrije Geluiden

Kate Tempest, Luke Winslow King en Mo van der Does

VPRO Vrije Geluiden

Kate Tempest, Luke Winslow King en Mo van der Does

Giovanca ontvangt altsaxofonist Mo van der Does (22), vertegenwoordiger van de nieuwe generatie jazzmusici. Hij won de Conservatorium Talent Award 2019, deelde het podium met Dr. Lonnie Smith en Benjamin Herman en maakte een album met eigen composities, gespeeld door zijn eveneens jonge kwartet. De Britse rapper en dichter Kate Tempest valt op door haar diepe, persoonlijke optredens en de bijbehorende minimalistische synthesizermuziek. In 2019 maakte ze met producer Rick Rubin het album The Book of Traps and Lessons. Singer-songwriter Luke Winslow King haalde altijd inspiratie uit de straatmuziek van New Orleans, inmiddels is zijn door jazz, blues en folk beïnvloede muziek rustiger, ruimtelijker en vrolijker.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Luke Winslow-King

vanaf 00:00:39

Singer-songwriter Luke Winslow King haalde altijd veel inspiratie uit de straatmuziek van New Orleans. Onlangs verhuisde hij van die bruisende en zeer muzikale stad terug naar zijn kalme geboortestreek in Michigan. Daar werd zijn zwaar door jazz, blues en folk beïnvloede muziek rustiger, ruimtelijker en vrolijker van. Hij creëert nu een sfeer vanuit heel verschillende bronnen en weet op zijn nieuwe album Blue Mesa een heel persoonlijke, maar toch voor iedereen herkenbare stijl neer te zetten.

Mo van der Does

vanaf 00:17:37

Hij is een excellente vertegenwoordiger van de nieuwe generatie jazzmusici: altsaxofonist Mo van der Does. Hij is met zijn 22 jaar al een veelgeprezen muzikant. Zo won hij onlangs de Conservatorium Talent Award 2019, deelde hij het podium met Dr. Lonnie Smith en Benjamin Herman en is er inmiddels een album vol met eigen composities - elk nummer is de uitdrukking van een muzikaal verhaal, gespeeld door zijn eveneens jonge en talentvolle kwartet.

Kate Tempest

vanaf 00:32:51

Kate Tempest is een Britse rapper en dichter, opgegroeid en nog steeds wonend in Zuidoost-Londen. Op jonge leeftijd startte ze haar carrière als rapper en toerde ze een aantal jaar in het spoken word-circuit. In 2012 begon ze met schrijven. Haar internationale theatertour Brand New Ancients was overal uitverkocht en kreeg een vijfsterrenrecensie in The New York Times. Ze is een graag geziene gast op internationale festivals en viel al een tijdje op door haar diepe, persoonlijke optredens en de bijbehorende minimalistische synthesizermuziek. Afgelopen jaar ging ze aan het werk met de vermaarde producer Rick Rubin, en dat leverde het album The Book of Traps and Lessons op.