In de media is er deze week weer volop aandacht voor de genocide van Srebrenica. Wie weet nog precies wat er 25 jaar geleden gebeurde?

Hoeveel antwoorden had je juist?

Ontdekker

Nu het 25 jaar geleden is dat Srebrenica viel en de genocide plaatsvond, is het een goed moment om terug te blikken op hoe dit kon gebeuren. Argos deed decennialang onderzoek naar de vraag of er voorkennis was en of de genocide voorkomen had kunnen worden. Er is dus nog genoeg materiaal waar jij je in kunt gaan verdiepen en we hebben enkele bijzondere verhalen hieronder alvast op een rijtje gezet.

Diepgraver

Nog steeds zijn niet alle vragen beantwoord. Waarom besloten drie westerse grootmachten geen luchtsteun meer te geven in Bosnië? Hoe kon het gebeuren dat het fotorolletje met oorlogsmisdaden verprutst werd door Defensie? En misschien wel de belangrijkste vraag: waar zijn de lichamen van de mensen die nog steeds vermist worden? Argos neemt je mee door de jarenlange zoektocht naar antwoorden.

Dossiervreter

We hebben het te makkelijk voor je gemaakt. Het lijkt alsof jij de passie om alles te weten te komen over Srebrenica met onze onderzoeksjournalisten deelt. Na 25 jaar onderzoek en tientallen uitzendingen hebben we de gebeurtenissen in Srebrenica in detail proberen te reconstrueren. Ben je de onderstaande uitzendingen al tegengekomen?