Aanwijzingen mensenhandel bevestigd

Tientallen Vietnamese kinderen verdwenen uit een beschermde opvanglocatie die hen zou moeten beschermen tegen mensenhandel. Nadat Argos dit vorig jaar onthulde vroeg de complete Tweede Kamer om een onderzoek. Dat onderzoek is deze week naar de Tweede Kamer gestuurd.

Hoe grondig is het onderzoek gedaan? Wat is er ontdekt? En is dat door staatssecretaris Ankie Broekers-Knol wel netjes aan de Kamer gepresenteerd? Argos zoomt in op de voornaamste bevindingen. Ook Nationaal Rapporteur Mensenhandel Herman Bolhaar reageert op het rapport: “de aanwijzingen voor mensenhandel in Vietnamese kinderen zijn bevestigd.”

Abonneer je op Argos-podcast

De wekelijkse radio-uitzending van Argos is ook te beluisteren als podcast via ►Spotify ►ApplePodcasts ►Stitcher ►RSS-feed. Meer weten? Klik hier.

achtergrondverhalen

Staatssecretaris doet of verdwenen Vietnamese kinderen zijn gaan backpacken

Er kwamen in 2019 meer alleenstaande Vietnamese kinderen naar Nederland dan voorheen en nog altijd verdwijnen zij uit de beschermde opvang. Dat staat in het deze week gepubliceerde rapport van het Expertisecentrum Mensensmokkel en Mensenhandel (EMM).

De verdwijning van Hong, Bao, Huong en Thi

Smokkel van jonge Vietnamezen van wie daarna nooit meer iets is vernomen én wietteelt. Er is waarschijnlijk flink aan verdiend, blijkt uit een bijzondere strafzaak. De verdachten zijn dinsdag veroordeeld.