Argos

De student en het boek van de hoogleraar

Dagelijks zijn docenten en studenten aan universiteiten in de weer om onderzoek te doen en dat leidt tot wederzijdse kruisbestuiving en mooie resultaten. Maar wat als je als student denkt dat je hoogleraar jouw werk heeft gebruikt, zonder dat ze je naam noemt?

Dit overkwam Daan, die passages uit zijn eigen onderzoek terugzag in een boek van terrorismewetenschapper Beatrice de Graaf. Een zeer heikel thema in de academische wereld. Welke stappen heeft hij genomen, waar liep hij tegenaan en in hoeverre heeft hij recht van spreken?

Zaterdag 21 mei

Abonneer je op Argos-podcast

De wekelijkse radio-uitzending van Argos is ook te beluisteren als podcast via ►Spotify ►ApplePodcasts ►Stitcher ►RSS-feed. Meer weten? Klik hier.

sprekers

Beatrice de Graaf

Hoogleraar en expert op het gebied van veiligheid en terrorisme.

achtergrondverhalen

'Heilige' terrorismewetenschappers

Nederlandse terrorismewetenschappers spelen een grote rol in ons beeld van extremisme. Ze nemen veelvuldig deel aan het publieke debat, door in talkshows aan te schuiven of columns te schrijven. Maar klopt het beeld dat ze schetsen?

‘Het risico is dat we dingen missen’

Een ‘quickscan’ van terrorismewetenschappers had gevolgen voor het Amsterdamse antiradicaliseringsbeleid. Uit een vertrouwelijk document blijkt nu dat bij de NCTV stevige kanttekeningen zijn geplaatst bij het rapport. Argos onderzocht het.