Carolina Lo Galbo praat met Laura van der Haar over haar debuutroman 'Het wolfgetal' en met Christophe Vekeman over zijn roman 'Mensen als ik' .

VPRO Boeken
Uitgezonden op zondag 1 april om 11.20 uur op NPO 1
Herhaling op zondag 22 juli om 11.20 uur op NPO 1

Presentatie: Carolina Lo Galbo

Laura van der Haar

Carolina Lo Galbo spreekt met Laura van der Haar over haar debuutroman Het Wolfgetal. Eind jaren negentig, twee jonge meisjes groeien op ergens tussen stad en achterland. Vikki wordt door haar wereldvreemde moeder aan haar lot overgelaten en sleept haar vriendin mee op een ontdekkingstocht naar de wereld en zichzelf. In de loop der jaren komt hun vriendschap op scherp te staan; Vikki gaat steeds verder met het verleggen van grenzen en verlangt van haar vriendin volledige overgave, tot de nacht waarin het onherroepelijk misgaat. Het wolfgetal is een duistere roman over een ontsporende pubervriendschap.

 Christophe Vekeman

Ook te gast is Christophe Vekeman over zijn roman Mensen als ik. Christophe 'Buck' Vekeman was 44 jaar toen hij eindelijk, voor het eerst in zijn leven, tot een gemeenschap wilde behoren. Hij vond dat hij 'nieuwe vrienden' nodig had: mensen die eruitzagen, dachten en naar dezelfde muziek luisterden als hij. Maar de zoektocht naar zielsverwanten en naar zichzelf voerde hem algauw langs diepe afgronden van eenzaamheid en leidde ten slotte tot een spectaculaire, hoogst noodlottige afloop.