Carolina Lo Galbo spreekt met Pauline Slot over haar boek 'Eerste Liefde, laatste hart. Memoires over een jeugdliefde.' Ook te gast is Nicolien Mizee over haar nieuwe roman 'Moord op de moestuin'.

VPRO Boeken
Uitzending: zondag 10 februari, 11.20 uur, NPO 1
Presentatie: Carolina Lo Galbo

Pauline Slot

Carolina Lo Galbo spreekt met Pauline Slot over haar boek Eerste Liefde, laatste hart. Memoires over een jeugdliefde.

Een eerste liefde is vol beloften, en teleurstelling kennen we nog niet. In Eerste liefde, laatste hart schrijft Pauline Slot openhartig over haar jonggestorven eerste geliefde, Erik, met wie ze jarenlang verkering had in haar tienerjaren. Wat beloofden zij elkaar en wat werd daarvan waargemaakt?
Decennia later, schrijvend in haar huis in de Duitse Eifel, merkt ze dat oude illusies hun kracht nog niet verloren hebben. Wie was ze toen, wie is ze nu? Met de natuur als troost en ankerpunt ontwikkelt ze een nieuwe blik op haar eerste liefde, de tragiek van Eriks sterven en de eeuwige strijd tussen hoop en vrees.

Nicolien Mizee

Ook te gast is Nicolien Mizee over haar nieuwe roman Moord op de moestuin.

Thijs en Judith zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis slaan de buren aan het verbouwen. Schoonzus Cora en zwager Ab besluiten dat een pan soep niet afdoende is: er dient stevig uitgerust te worden. Daartoe wordt een boswachterswoning gehuurd op een landgoed voor de hele zomer. Echter: nergens op aarde is het écht rustig, en eenmaal op het landgoed aangekomen blijkt daar een verbeten strijd gaande, ogenschijnlijk over een boom. Een strijd die op bloedstollende en evenzeer dolkomische wijze uit de hand loopt.