Jeroen van Kan spreekt met Julia Blackburn over haar nieuwste boek 'Lied van de tijd. Op zoek naar Doggerland'. Ook te gast is Arie Storm over zijn nieuwe boek Het horrortheater van de Nederlandse literatuur.

VPRO Boeken
Uitzending: zondag 26 mei, 11.20 uur, NPO 1
Presentatie: Jeroen van Kan

Julia Blackburn

Jeroen van Kan spreekt met Julia Blackburn over haar nieuwste boek Lied van de tijd. Op zoek naar Doggerland.

In Lied van de tijd onderzoekt Julia Blackburn op bijzondere wijze de geschiedenis van het land dat nu bekendstaat als Doggerland, een gigantisch laagland dat ooit de oostkust van Engeland direct verbond met Nederland en het vasteland van Europa – totdat de stijgende zeespiegel het gebied voorgoed overspoelde rond 5000 voor Christus.
 

Arie Storm

Ook te gast is Arie Storm over zijn nieuwe boek Het horrortheater van de Nederlandse literatuur.

‘Ik heb absoluut mijn buik vol van literaire lieden en wil nooit meer iets met ze te maken hebben,’ schreef de grote romantische dichter John Keats in 1817. In de geest daarvan neemt Arie Storm de literaire wereld en de literatuur van nu op de hak. Vele grootheden passeren de revue, maar eveneens tal van minder belangrijke personages. Ook over zijn eigen gevoelens en ideeën licht Storm ons uitvoerig in.

Dit boek biedt een beeld van de literatuur dat in elk opzicht eerlijk en onthullend is. Het horrortheater van de Nederlandse literatuur is een hartstochtelijk, vaak geestig, maar soms ook woedend essay in de vorm van een gloedvolle roman.