Dode Dichters Almanak stopt

Gisteren werd in het NRC Handelsblad bekend gemaakt dat Dode Dichters Almanak stopt. De laatste uitzending van dit middernachtelijke poëzieprogramma komt in december 2014 op televisie.

We betreuren het einde van Dode Dichters Almanak. Het programma is uniek in zijn soort (waar ter wereld vindt je een programma dat wekelijks een poëzievoordracht uitzendt?) en denken na over een eventueel alternatief.

Tot die tijd hebben we op deze pagina vast enkele uitzendingen verzameld. Welke voordracht vond u mooi? Laat het ons weten onderaan deze pagina.

NRC Handelsblad: ‘Waarom wel ophef over Lingo?’ VPRO betreurt einde Dode Dichters Almanak

Nu zal de Dode Dichters Almanak dan zelf sneven. Na 704 uitzendingen daalt het poëzieprogramma op 28 december ten grave. Als dagsluiting toont de rubriek op zondagavond een inmiddels overleden dichter die voordraagt uit eigen werk. Vorig seizoen keken gemiddeld 45.000 kijkers.

De VPRO betreurt het einde („Doodzonde, uniek in de wereld”), maar Gijs van Beuzekom, de netmanager van Nederland 2 schrapt alle tv-programma’s na middernacht, omdat hij moet bezuinigen: „We willen programma’s op primetime zoveel mogelijk ontzien. Dus komen programma’s in de nacht het eerste aan bod.”

Lees meer op nrc.nl