Europa '51

1951, Roberto Rossellini, 118 minuten

Italiƫ 1951. Drama van Roberto Rossellini. Met o.a. Ingrid Bergman, Alexander Knox, Ettore Giannini, Giulietta Masina en Sandro Franchini.

VPRO Cinema

Een oppervlakkige diplomatenvrouw verwaarloost haar zoontje, dat zich van de trap laat vallen om aandacht te trekken en sterft. Een neef probeert haar uit haar depressie te halen door haar de ellende in een sloppenwijk te laten zien. Ze stort zich volledig op de liefdadigheid, tot de niets begrijpende echtgenoot haar in een psychiatrische inrichting laat opnemen. Sociale milieuschildering als achtergrond van psychologisch groeiproces; Rossellini werd destijds verweten overmatige aandacht te hebben voor zijn ster (en echtgenote) Bergman, maar het bleek achteraf dat hij een nieuwe filmstijl introduceerde. Scenario van Sandro De Feo, Mario Pannunzio, Ivo Perlli, Brunello Ronda, Diego Fabbri, Angonio Pletrangell en regisseur Rossellini. Camerawerk van Aldo Tonti. Ook bekend als THE GREATEST LOVE.

credits

Regie:
Roberto Rossellini
Cast:
Ingrid Bergman, Alexander Knox, Ettore Giannini, Giulietta Masina, Sandro Franchini, Teresa Pellati, Marcella Rovena, William Tubbs, Silvana Veronese
Scenario:
Sandro De Feo, Antonio Pietrangeli, Ivo Perilli, Mario Pannunzio, Roberto Rossellini
Productie:
Roberto Rossellini
Camera:
Aldo Tonti
Muziek:
Renzo Rossellini
Montage:
Jolanda Benvenuti
Jaar:
1951
Alt. titels:
The Greatest Love
Genres:
Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Italiƫ


op televisie
0 uitzendingen

Europa '51 (1951) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer