Frankrijk/Argentinië 1990. Historische film van Maria Luisa Bemberg. Met o.a. Assumpta Serna, Dominique Sanda, Héctor Alterio, Lautaro Murúa en Alberto Segado.

VPRO Cinema

De verfilming van het boek van Nobelprijswinnaar Octavio Paz [KL]Juana In[KA1]es de la Cruz[KLE] over het leven van de beeldschone non, die het klooster inging om zich aan wetenschappelijke arbeid te kunnen wijden, terwijl de Spaanse vice-koning (Alterio) haar het hof probeerde te maken. In de 17e eeuw was het echter ongehoord dat vrouwen intelligent zouden kunnen zijn, laat staan zich met wetenschap zouden kunnen inlaten en de aartsbisschop van Mexico (Caicedo) zorgde er dan ook voor dat zij door de Inquisitie werd berecht. Vernederd en uitgeblust na twee jaar procesvoering overleed zij op 44-jarige leeftijd. Ten opzichte van de historische roman heeft de film zich beperkt tot de figuur Juana Inés, gespeeld door Serna, maar het is een boeiend verslag en een representatief voorbeeld van de Zuid- Amerikaanse cinema.

credits

Regie:
Maria Luisa Bemberg
Cast:
Assumpta Serna, Dominique Sanda, Héctor Alterio, Lautaro Murúa, Alberto Segado, Franklin Caicedo, Graciela Araujo, Gerardo Romano, Lautaro Murua, Henctor Alterio
Scenario:
Antonio Larreta, Maria Luisa Bemberg
Productie:
Lita Stantic
Camera:
Félix Monti
Muziek:
Luis Maria Serra
Montage:
Juan Carlos Macias
Jaar:
1990
Alt. titels:
Ik, de slechtste van allemaal, Ik, de Slechtste Aller Vrouwen
Genres:
Historische film, Biografie, Drama
Landen:
Frankrijk, Argentinië


op televisie
0 uitzendingen

Yo, la peor de todas (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken