colofon

SIGNATUUR VPRO 2DOC (INTERNATIONALE) COPRODUCTIES:
Mooie inspirerende verhalen op een eigentijdse manier verteld

De onderwerpen zijn vrijzinnig, vaak gewaagd (ook in vorm), gelaagd, verdiepend en maatschappelijk relevant. De vorm is niet zo zeer beschouwend of reflecterend op een onderwerp of thesis maar eerder een belevenis in een veelal onbekende wereld. De verhalen worden verteld in scènes en gedreven door hoofdpersonen, met een dramatische ontwikkeling of persoonlijk/maatschappelijk dilemma. Kortom, het zijn mooie filmische verhalen met een duidelijke signatuur van de maker.
Om het maatschappelijk debat aan te zwengelen of te verdiepen zijn de films voor het prime time slot toegankelijk en vaak agenda-zettend of -volgend, terwijl er voor de late avond meer ruimte is voor vormexperiment, de oeuvres van auteurs en jong talent.

Binnen 2doc is de VPRO hiermee onderscheidend ten opzichte van de andere omroepen waarmee het slot gedeeld wordt.
2doc wordt uitgezonden van maandag (20.25 / 21.00 uur), dinsdag en woensdag (23.00 uur) en donderdag (00.00 uur) op NPO 2.

Hoofd Documentaire / Eindredactie: Barbara Truyen
Senior (eind)redacteur: Petra Vermeulen
Producers: Brigit Dopheide, Nicoline Tania, Denise Neering-McArthur

Contactgegevens:
VPRO Documentaire, Postbus 11, 1200 JC Hilversum, 035 – 6712102 / e-mailadres docs@vpro.nl
t.a.v. P. Vermeulen: voor vragen, reacties en voorstellen voor 2doc-documentaires (max. één A4)


2 doc VPRO (internationale) aankopen: met de mooiste verhalen uit heel de wereld, waaronder veel prijswinnaars en festival favorieten.

Van verrassende politieke en historische analyses tot ontroerende persoonlijke verhalen. Regelmatig haakt Import aan op de actualiteit met verhalen die een langere adem hebben dan wat in actualiteitenprogramma’s te zien is. Ook programmeren we thematische reeksen, waarbij documentaires die onafhankelijk van elkaar zijn gemaakt, elkaar zo kunnen versterken.

Hoofd Aankoop / Eindredactie: Nathalie Windhorst
Redacteur: Syl van Duyn
Webredactie/Productie: Annemiek d'Herripon/ Denise Neering-McArthur