SIGNATUUR VPRO 2DOC (INTERNATIONALE) COPRODUCTIES:
Eigenzinnig, vrijzinnig, urgent en relevant in onderwerp, toon, vorm en makerschap.

VPRO documentaires zoeken letterlijk en figuurlijk de grenzen op en willen de wereld zowel duiden, tonen als laten ervaren. Kritisch en met open vizier, want het eindoordeel is uiteindelijk altijd aan de kijker. 

De films werpen een nieuw perspectief op Nederland en de wereld en bieden nuance en verdieping in het maatschappelijk debat. Ze vertellen via de lotgevallen en drijfveren van mensen iets over de grote vragen in de hedendaagse maatschappij. Eerder karakter gedreven dan onderwerp gedreven. Documentaires met een sterk verhaal en filmische kwaliteit, gemonteerd in het ritme van televisie. Vrijzinnigheid, innovatie, vormexperiment en strategische internationale co-productie zijn de prioriteit. 

Hoofd Documentaire / Eindredactie 2Doc, series en Teledoc: Barbara Truyen
Eindredactie 2Doc en series: Hans Simonse

Eindredactie shorts en webdocs: Karen van Dijk
Eindredactie Teledoc Campus en algemene redactie: Petra Vermeulen, 

Senior producer: Brigit Dopheide
Productie-assistent: Malou Wagenmaker

Contactgegevens:
VPRO Documentaire, Postbus 11, 1200 JC Hilversum, 088-2058 911/ e-mailadres docs@vpro.nl
t.a.v. P. Vermeulen: voor vragen, reacties en voorstellen voor 2Doc-documentaires (max. één A4

2 Doc VPRO (internationale) aankopen: met de mooiste verhalen uit heel de wereld, waaronder veel prijswinnaars en festival favorieten.

Van verrassende politieke en historische analyses tot ontroerende persoonlijke verhalen. Regelmatig haakt Import aan op de actualiteit met verhalen die een langere adem hebben dan wat in actualiteitenprogramma’s te zien is. Ook programmeren we thematische reeksen, waarbij documentaires die onafhankelijk van elkaar zijn gemaakt, elkaar zo kunnen versterken.

Hoofd Aankoop / Eindredactie: Nathalie Windhorst
Redacteur: Syl van Duyn
Webredactie/Productie: Annemiek d'Herripon