Amy-Jane Afrane deed in 2022 mee met de Dorst Pitch.
Lees hier het interview met haar.

Amy-Jane Afrane

Wie ben jij en wat doe jij? 
Ik ben Amy-Jane Afrane (voornaamwoorden zij/haar). Ik ben een conceptuele, multidisciplinaire beeldmaker die verhalen vertelt met betrekking tot ongelijkheid. Ik vind het belangrijk om werk te creëren waarin ik maatschappelijke normen bevraag. Ik zie mijn werk als een manier om te activeren en een hulpmiddel om mensen met verschillende achtergronden en ideeën meer begrip voor elkaar te laten hebben. 

Hoe ben jij bij de Pitch terecht gekomen?
Ik studeerde af van de Willem de Kooning Academie tijdens de piek van het coronavirus. Ik wist niet goed welke kant ik op wilde gaan als creatieveling. Ik had misschien wel veel ideeën en verhalen die ik wilde vertellen, maar ik wist niet zo goed op welke manier ik dat wilde doen. Tijdens de corona-periode heb ik veel tijd online besteed aan het kijken van documentaires en series en merkte dat ik deze vorm interessant vond. 
Ik brainstormde wel eens over ideeën met mijn partner Michelle en toen we de Pitch voorbij zagen komen, leek dit ons de perfecte kans om onze kennis in de praktijk uit te testen en onszelf uit te dagen. 

Wat heb jij geleerd van de Pitch?
De belangrijkste les die ik heb geleerd tijdens de Pitch, is dat je buiten je eigen kaders moet kijken en moet vertrouwen op het proces. Nog belangrijker, geloof in jezelf en je capaciteiten als maker! 

Waar heb jij je na de Pitch mee bezig gehouden/wat ben je nu aan het doen?
Na de pitch hoop ik samen met mijn partner onze documentaire te kunnen maken bij VPRO/3lab. Momenteel ben ik veel bezig met mijn mentale gezondheid en volg ik therapie. Daarnaast werk ik bij een biologisch restaurant waar ik barista ben. Noem me een hipster!