Dag, hallo en vooral welkom op het makersdomein van VPRO Dorst. Hier vind je alles voor, door en over onze makers. Nieuwsgierig om meer te weten over het maakproces van jouw favoriete Dorstverhaal? Wil je onze makers beter leren kennen? Of wil je misschien je eigen programmaplan bij ons pitchen? Neem dan heel gauw een kijkje hieronder!

Pitch jouw idee!

Bij VPRO Dorst geven wij jou de kans om je eerste programma bij de VPRO te maken. Of je nou loodgieter, advocaat, accountant of personal coach bent, wij nemen jou en je idee bloédserieus. Want wij geloven dat iedereen de potentie heeft om een maker te worden. Dus, heb jij een goed idee, een eigen kijk op de wereld en de absolute drang om verhalen te vertellen? Dan zoeken wij jou! Stuur je plan naar ons in, en wie weet mag jij je eigen programma met Dorst maken.

Makersinterviews

Hoe is het om bij Dorst je documentaire, podcast, programma of  webserie te maken? Wat vonden onze makers het allerleukst, en waar liepen ze tegenaan? Je hoort het hier van ze!

Deurvragen

Tof hoor, een productie maken bij Dorst, maar wat gebeurt er daarna eigenlijk met je? In Deurvragen kloppen we aan bij oud Dorst-makers. Hoe gaat het met ze? Wat zijn ze allemaal aan het doen? Hoe ziet hun carrière er na Dorst uit? Hebben ze een mooie voordeur? En voor ons persoonlijk het allerbelangrijkst: missen ze ons ook een beetje?