Sterre Troquay deed in 2022 mee met de Dorst Pitch.
Lees hier het interview met haar.

Sterre Troquay

Wie ben jij en wat doe jij?
Ik ben Sterre Troquay en ik vertel eigenaardige verhalen die op een humoristische wijze hun eigen context blootleggen en bekritiseren. Hiervoor werk ik met veel verschillende media zoals: film, installatie, fotografie en performance. 

Hoe ben jij bij de Pitch terecht gekomen?
Na mijn afstuderen van de kunstacademie was ik op zoek naar een uitdaging. Ik kwam Dorst tegen en het leek mij interessant om een werk in de context van televisie te maken. Daarnaast vind ik het jammer dat de kunstwereld zo vol met elite kletspraat zit en vind ik het een bevrijdend idee dat televisie zo'n toegankelijk medium is. Ik wilde mijn rol als regisseur uitproberen, want ik heb het altijd leuk gevonden om mensen bij mijn plannen te betrekken en ze samen uit te werken.

Met welk idee heb jij je aangemeld/wat voor programma idee heb je uitgewerkt?
Actie! Is het idee dat ik bij de Pitch heb gepresenteerd. Het is een anti-televisie-serie die de kijker wilt aansporen om uit hun luie stoel te komen! In de serie zien we korte fictieve verhalen over sombere, aan de bank gekluisterde personages, die op een dag worden overvallen door uiteenlopende omstandigheden die hen in contact brengen met hun diepste dromen en ambities.
Eigenlijk is het een reclame voor het echte leven, dat zich buiten afspeelt en niet op je beeldscherm!

Hoe was het proces van de Pitch 2022 voor je? Wat heb je geleerd van de ervaring?
Het was een superfijne samenwerking, vooral tijdens het maakproces. Gewoonlijk doe ik alles zelf, dus het was ook zeker een luxe om de hulp van een goede cameravrouw en editor te hebben. 

Waar heb jij je na de pitch mee bezig gehouden/wat ben je nu aan het doen?
Ik hou van het langzame leven en omdat reizen met de auto op lange termijn zowel financieel als op het gebied van milieu niet duurzaam is, heb ik plannen gemaakt om samen met mijn vriend een huifkar te bouwen en met twee paarden op pad te gaan. Daarnaast ben ik bezig met het verder ontwikkelen van mijn ideeën en blijf ik natuurlijk maken!