Het is weer bijna kerst! Speciaal voor jou hebben wij een echte VPRO-kerstkijktiplijst gemaakt. Ga lekker op de bank zitten, vraag je hele gezin erbij en kijk naar de leukste kerstverhalen. O, vergeet de warme chocolademelk niet!

poesjes

Poesjes is een 'real life' VPRO-serie over de avonturen van een poezenfamilie, die in een groot poppenhuis woont op de Kattenlaan 9. Op datzelfde adres woont de decadente kater Boudewijn met zijn trouwe butler, de schildpad Ed. Boudewijn is dol op champagne en kaviaar, maar heeft een hekel aan werken. In het huis van Boudewijn is het nooit saai. Beleef de avonturen van moederpoezen Mimi en Cathelijne en hun kittens.

vrolijke kerst

Wat doe je als je alles kwijtraakt en helemaal opnieuw moet beginnen? De tienjarige Lucas, middelste kind van een rijk gezin, woont in een dure wijk in een groot huis, van alle luxe voorzien. Alles wordt totaal anders als Lucas, speurend naar zijn Sinterklaassurprise, een grote doos onbetaalde rekeningen vindt. Ondanks de problemen die zijn ouders hebben, probeert Lucas er het beste van te maken met als hoogste doel: een Vrolijke Kerst voor de hele familie.

 

alleen op de wereld

Alle kinderen hebben wel wat. De één is doof, de ander schrijft links, weer een ander heeft ADHD. En Remi? Remi is een vondeling. De klassieker Alleen op de wereld van Hector Malot (1878) is bewerkt tot kerstserie voor het hele gezin.

De VPRO en Lemming hebben het bekende boek Alleen op de Wereld van Hector Malot uit 1878 verwerkt tot een hedendaagse versie, die zich afspeelt in het Nederland van nu in plaats van het Frankrijk van de negentiende eeuw.

de grote hummimummi kerstspecial

Tijdens de feestdagen omring je je met de mensen van wie je houdt. Toch? Hummimummi wil samen met zijn beste vriendin Oessiepoessie een karaokespecial opnemen, maar dan krijgen ze ruzie...

Douwe Bob, De Likt, Akwasi, Shirma Rouse en Lee Towers zingen liedjes mee en de concurrentie tussen de twee shows leidt tot een felle muzikale strijd. Zing zelf ook mee met Hummimummi en de rest via de karaokemachine op de website.

de beestieboys kerstwensenshow

In deze gezellige en komische kerstshow worden niet alleen de wensen van baasjes vervuld, maar ook die van hun huisdieren. Want ook dieren verdienen het om tijdens kerst wat extra liefde te krijgen. Beestieboys Tim den Besten en Nicolaas Veul zorgen ervoor dat zowel mens als dier tijdens de kerstdagen met hun (natte) neus in de boter vallen. Zo wil Peter, die voor de verzorging van zijn honden afhankelijk is van de dierenvoedselbank, een ware sterrenmaaltijd voor zijn trouwste viervoeters.

snorro

De mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind bestrijden onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante.

Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?

de gelaarsde poes

Een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is de prinses zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?

veel kijkplezier en een fijne kerst!