Metropolis gaat een lekker potje dansen. Of je nu danst om niet te hoeven stelen zoals Pele in Zuid-Afrika of je ziel zoekt op Afrikaanse ritmes zoals de Hollandse Turid uit Amsterdam; alle dansers hebben hun eigen motivatie om de vloer op te gaan.

Bekijk de uitzending:

Baby Ivo uit New York is met zijn 1,5 jaar nog wel wat jong om een professionele danser te zijn, maar toch geeft hij leiding aan een dansgezelschap. Zodra zijn moeder Alexandra de muziek aan zet in de dansstudio, begint Ivo te swingen en doen de dansers hem stap voor stap na. Zo ontstaat er een bijzondere babydans.

Pele uit Zuid-Afrika stal vroeger wel eens een BMW of beroofde iemand. Maar tegenwoordig heeft hij de de strakke ritmes van de pantsula-dans om hem van de straat te houden. In zijn township Orange Farm bij Johannesburg ligt de criminaliteit overal op de loer, maar door zijn strakke trainingsschema heeft Pele nu wel wat beters te doen dan het dievenpad opgaan. Zijn dansgroep krijgt zelfs internationale bekendheid en dat brengt op een eerlijke manier geld in het laatje. “Het is de belangrijkste reden dat ik uit de criminaliteit gestapt ben. Als ik me nu focus op het dansen, kan ik later mijn eigen huis en eigen auto kopen,” aldus Pele.

Dit en meer verhalen van over de wereld, donderdag 9 mei om 20.55 uur te zien op Nederland 3 in Metropolis.