Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus test ook de VPRO nieuwe tv-formats tijdens de 3LAB-week. Welke programma's kun je verwachten?

22, 23, 24, 25 en 26 augustus om 20.25 uur op NPO 3
Een black comedy over de absurditeiten van het volwassen leven, nagespeeld door kinderen. Alle onderwerpen die het dagelijks nieuws beheersen zijn potentieel doelwit van Infantilio. De volwassen wereld wordt genadeloos ontmaskerd wanneer die uit de mond van een tienjarige komt. Twee hippe vriendinnen in de sportschool: 'Brood komt er bij mij dus niet meer in. Het is de duivel. Ik eet helemaal glutenvrij en de kids ook.'

Donderdag 25 augustus en vrijdag 26 augustus om 21.00 uur op NPO 3
Maxim Hartman gaat naar Italië en Japan om reportages te maken over en met mannen. Hoe gaat het met ze? En kunnen we nog wat leren van ze? Zal wel niet!

22, 23, 24, 25 en 26 augustus rond 23.20 uur op NPO 3
Wie als puber een dagboek bij heeft gehouden, krijgt het ongetwijfeld soms heel warm bij het teruglezen van de melodramatische teksten. Puberdagboek neemt je mee in het vroegere puberbrein van een aantal dappere vrijwilligers, die als volwassenen voorlezen uit hun intieme schrijfsels. De spannende avonturen, opwindende gedachten en beschamende gebeurtenissen van vroeger worden met hilarische animaties gevisualiseerd.

bed bad brood

Donderdag 25 augustus om 22.05 uur op NPO 3
Na fel protest in oktober 2015 lukte het de 150 inwoners van het dorpje Oranje om de opvang van 1400 vluchtelingen terug te brengen tot de helft. Filmmakers Jan Verdijk en Kurt Platvoet van VPRO Dorst vonden de tijd rijp voor satire. Met een uitvergrote blik uiten zij in Bed bad brood hun verontwaardiging over het beleid.

Donderdag 25 augustus om 22.30 uur op NPO 3
Ter afsluiting van hun maatschappelijk geëngageerde project The New Forest maakte de Rotterdamse acteursgroep Wunderbaum samen met regisseur Mijke de Jong het docudrama Stop Acting Now. In de film stoppen de hoofdrolspelers met acteren en gaan ze over tot écht handelen. We volgen de verwoede pogingen van de acteurs om de wereld radicaal te veranderen. Ze gaan de wijken in, stadstuinieren en beginnen een tranenbar.

Donderdag 25 augustus om 21.30 uur op NPO 3
NRC-journalist Maral Noshad Sharifi (27) gaat samen met haar familie terug naar Moerkapelle, het dorp waar zij in 1993 een huis kreeg nadat ze uit Iran vluchtte. Met een camera in de hand spreekt ze haar Nederlandse ex-buren over hun eerste ontmoeting, ze was toen vier jaar oud. Ze vraagt zich af of het anders zou zijn geweest als ze niet in de jaren negentig, maar nu naar Nederland was gevlucht.