3voor12 talkshow: muse en great minds

Atze de Vrieze ,

3voor12's Atze de Vrieze is uw gids door de wereld van gierende gitaren, vuige elektro en alternatieve pop, met wekelijks zijn 3voor12 talkshow.

Deze week Matthew Bellamy, zanger en gitarist van Muse en de hiphop supergroep Great Minds.

Muse over de ArenA en de lost art van de stadionrock

Afgelopen dinsdag speelde Muse in de Amsterdam ArenA. Het werd een grootse spektakelshow met rondfladderend nepgeld, vuurballen, stervende bankiers en natuurlijk in de hoofdrol het furieuze rocktrio. Voor het concert vertelde frontman Matthew Bellamy aan Atze de Vrieze over de ideeën achter de show, over de nieuwste snufjes en onverwoestbare trucs, en over hoe de thematiek van het beladen laatste album in de productie verwerkt is. Uitgebreide versie van het eerder op 3voor12 radio uitgezonden interview. 

Great Minds, hiphop supergroep met Jiggy Dje, Winne en Sticks

Ze staan alle drie al jaren aan de top van de Nederlandse hiphop. Sticks eerst met Opgezwolle, later met Fakkelbrigade en inmiddels een hele stapel losse projecten. Jiggy Dje niet alleen als rapper, maar ook als labelbaas van Noah's Ark. En Winne als hoeder van de 'eckte eckte hiphop' uit Rotterdam. Samen met producer Dr Moon maakten ze een album onder de naam Great Minds, een plaat die in hiphopkringen als een grote happening onthaald wordt. Great Minds schuift aan bij 3voor12's Atze de Vrieze.