schrijvers op reis

schrijvers op reis

Schrijvers op vakantie, dat moet wat moois opleveren. Deze week zendt De Avonden elke dag een reisverhaal uit.

In de bundel Privédomein gaat op vakantie! Schrijvers op reis memoreren Nederlandse schrijvers de eerste, mooiste en ergste verblijven in het buitenland. Ze voeren ons van Amsterdam naar Marokko, van Paramaribo naar Venetië, van Indonesië tot Letland. Het resultaat is een meer dan uitstekend alternatief voor een avondje vakantiedia’s kijken bij de buren.

christiaan weijts in venetiƫ

Christiaan Weijts was de deadline van het boek vergeten. Gelukkig ging hij toevallig net die dagen op reis naar Venetië. Hij besloot een dagboek bij te houden van zijn tijd daar: 'Dan zien we wel of het wat wordt.' Dit is het resultaat:

pauline slot in sussex

Als Pauline Slot op reis gaat, heeft ze het gevoel dat ze haar leven even opnieuw kan beginnen. In De Avonden vertelt ze over haar reis naar Sussex, de woonplaats van inspirerende vrouwen als Virginia Woolf, Vita Sackville-West en Vanessa Bell. 

atte jongstra in speedwell cavern

De schrijver, dichter en essayist is eigenlijk nooit op vakantie: 'Zomaar ergens naartoe om even iets te bekijken, om een kathedraal te "doen" - welnee joh, daar vind ik helemaal niets aan.' Tot een vriendin hem overhaalde in Speedwell Cavern, een van de vier toeristische grotten in Derbyshire, af te dalen. Zijn reisadvies? Negatief.

eva gerlach in paramaribo

Dichter en vertaler Eva Gerlach vertelt over haar eerste reis. Als vijfjarig meisje ging ze op een grote boot van Amsterdam naar Paramaribo. Dit was de eerste keer dat ze erover schreef.

luister naar de avonden

Deze week opent elke aflevering van De Avonden met een reisverhaal. De Avonden is een dagelijks cultuurprogramma van de VPRO, elke werkdag van 21:00 tot 23:00 te beluisteren via Radio 6 op de kabel, via het internet of via DAB.

schrijvend op reis

Voor degenen die ook van plan zijn deze zomer op papier vast te leggen geeft Paul Theroux tips in zijn boek de Tao of Travel. Lees er alles over op VPRO Boeken:

advertentie