Per 1 september 2022 stopt Pieter van der Wielen met de presentatie van het nachtelijke radioprogramma Nooit Meer Slapen van de VPRO op NPO Radio 1.

Sinds de start van het programma 8 jaar geleden interviewde Van der Wielen van maandag tot en met donderdag iedere nacht inspirerende gasten uit de wereld van de kunst en cultuur en uit de actualiteit. Vanaf september gaat Van der Wielen een wekelijkse podcast maken voor het NRC. De VPRO gaat op zoek naar een nieuwe presentator voor Nooit Meer Slapen.

Pieter van der Wielen: 'Na bijna negen jaar nachtradio is de tijd aangebroken voor iets nieuws. Het was mij een grote eer en genoegen om zo lang Nooit Meer Slapen te mogen presenteren. Ik dank iedereen bij de VPRO voor de prettige samenwerking en voor alles wat we samen hebben meegemaakt. Als interviewer heb ik altijd volledige vrijheid genoten, dat is niet vanzelfsprekend en ik ben de VPRO daarvoor zeer erkentelijk. Ik heb enorm zin om tot september nog drie maanden mooie nachtradio te maken samen met de fantastische redactie.'

Willem van Zeeland, hoofdredacteur VPRO: 'Pieter heeft het acht jaren lang geweldig gedaan voor Nooit Meer Slapen en de VPRO. Zijn interviews zijn een fenomeen in de nacht op NPO Radio 1. Luisteraars gaan letterlijk met hem naar bed en het zal even wennen zijn hem daar niet meer te horen. We vinden het ontzettend jammer dat hij weggaat, maar vooral zijn we Pieter zeer dankbaar voor al die fantastische interviews. Gelukkig hebben we de podcasts nog. Wij wensen Pieter veel succes bij NRC en we gaan op zoek naar een opvolger.'

over Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is hét late-night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1 waarin elke werkdag een uur lang, van middernacht tot 01.00 uur, een gast uit de kunst, cultuur of actualiteit geïnterviewd wordt over werk én leven. Presentatie: Pieter van der Wielen (maandag tot en met donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag). Nooit Meer Slapen is ook te beluisteren via alle populaire podcastplatforms.