Velen stonden er vroeg voor op en stonden op Lowlands in de rij voor onze Virtual Reality-installatie. De Peepshow is nu ook thuis te beleven! Laat je door VR-star VRonica in de luren leggen en start de zoektocht door de diepere lagen van je eigen werkelijkheid. Als je durft tenminste, want je wordt sowieso verneukt. Tijdens de Dutch Design Week is de Peepshow opnieuw te beleven.

VPRO Peepshow bij de DDW

De VPRO Peepshow is terug. En wel op de Dutch Design Week in Eindhoven. Van 17 tot en met 25 oktober kun je je weer onder laten dompelen in de mindfuck die VPRO Peepshow heet. De Peepshow is te vinden op het Ketelhuisplein in Eindhoven.

De Peepshow at home

Sinds de lancering van De Peepshow op Lowlands, kun je de VPRO Peepshow ook thuis beleven. Hoe bereid je je voor op deze peepshow? Neem de volgende stappen:

  1. Download de VPRO VR-app in de App Store van Apple of Android Store.

  2. Haal een VPRO cardboard in huis. De VPRO Cardboard is in onze online winkel te bestellen voor €12,50. Hij is geschikt voor zowel iPhone als Android-telefoons. VPRO leden kunnen de cardboard aanschaffen voor de speciale prijs van €7,50. 

  3. Volg de aanwijzingen in de video hieronder en vouw zo zelf de cardboard in elkaar.

  4. Zoek een privé plekje op in huis en plaats je je smartphone in de cardboard. De Peepshow kan beginnen! 

peepen op Lowlands: groot succes

Midden op het festivalterrein stond een opvallend hokje, lonkend met grote letters: de VPRO Peepshow. VRonica ontving drie dagen lang op Lowlands ´╗┐met open armen meer dan 300 bezoekers. De VR-installatie prikkelde niet alleen visueel, maar ook andere zintuigen werden voor het team van VRonica bespeeld.

De VPRO Peepshow is een theatrale installatie waarin het VPRO Medialab onderzoekt in hoeverre Virtual Reality werkelijkheid is. Uit metingen blijkt dat onze hersenen een virtuele ruimte net zo echt registreren als een werkelijke ruimte. Is het dan wel een nieuwe werkelijkheid?

Verdwijnen we niet al sinds het begin der tijden in andere virtuele werkelijkheden, bijvoorbeeld als we een goed verhaal horen, een boek lezen of wegdromen tijdens een gesprek? Ook onderzoekt de installatie wat er gebeurt als we de virtuele en de werkelijke werkelijkheid gaan vermengen. Wat is er dan nog echt? Is er überhaupt iets echt?

Na de VR-film De upgrade voor televisieprogramma De volmaakte mens is dit de tweede productie op het gebied van Virtual Reality van het VPRO Medialab. De VPRO Peepshow is een project van Ivo van Aart, Mirjam van Dijk en Steye Hallema.