Je smartphone is je wereld. Je brengt er dagelijks uren mee door, ontmoet er vrienden, onbekenden, kletst over onzin, deelt er je diepste gedachten. Genoeg aanleiding voor VPRO Medialab om de smartphone te verkennen als plek om op innovatieve manier verhalen te vertellen.

In 2018 maakten we samen met regisseur Kurt Platvoet de smartphone-film MarkyMark87. De film speelt zich geheel op je telefoon af en geeft een kijkje in de ongelooflijke hoeveelheid aan informatie die per dag op ons afkomt via de mobiele telefoon.

"Een verhaal dat heel dichtbij voelt omdat het zich letterlijk in je eigen hand, je eigen vertrouwde telefoonomgeving afspeelt."

Kurt Platvoet, regisseur Markymark87

real-time storytelling

Deze unieke mobiele film (die je verticaal en full screen bekijkt) neemt jouw telefoon voor 7 minuten over. Het lijkt of jouw mobiel de smartphone van Markymark87 wordt. Ervaar zijn online dating verhaal aan de hand van Whatsapp chats, Happn chats, foto’s en video’s.

veel bekeken

De vernieuwende vorm werd een succes. De herkenbaarheid van MarkyMark87 zorgde ervoor dat de film op grote schaal werd doorgestuurd en gedeeld. De film is inmiddels meer dan 92.500 keer bekeken op YouTube.

kijk markymark87 terug

kijktip: bekijk de video verticaal en full screen op je smartphone

Markymark87 is ook beschikbaar met Engelse ondertiteling.

vpro thema: game of phones

Markymark87 werd gemaakt in het kader van de VPRO thema-uitzending Game of Phones, die op 10 juni 2018 werd uitgezonden.

credits

Regie & Scenario: Kurt Platvoet
Montage & Animatie: Joshua Menco
Concept: Annelies Termeer
Eindredactie: Maarten Slagboom
Productie VPRO: Jenny Borger, Nicoline Tania

Cast
Veerle Platvoet
Emily Reekers
Roxanne Stam
Sopie Louise Feith
Luc Platvoet
Wim Platvoet
Yvonne Vermeulen

Met dank aan
Mijs de Wit
Steven Schoon
René Hasert
Benjamin Braasem
Thessa Meijer
Antje Verstraten
Anouk Evertse

meer in deze categorie