Het gerucht deed al een tijdje de ronde, en we kunnen het nu bevestigen. Vanaf 2020 zal Nooit Meer Slapen één uur duren in plaats van twee uur.

De afgelopen jaren hebben wij het tweede uur alleen kunnen maken dankzij eigen financiering vanuit de VPRO. Voor 2020 ziet de omroep daar geen ruimte meer voor.

Dit betekent dat we van 00.00 uur tot 01.00 uur te beluisteren zijn zoals je van ons gewend bent: diepgravende gesprekken over werk en leven met gasten uit het culturele veld. Het tweede uur gaan wij erg missen. Het bood ons de kans om aandacht te geven aan jonge makers, projecten aan de rafelranden van de cultuur en om onze blik naar buiten te richten, over de landsgrenzen heen.

Die ruimte is er volgend jaar bij het nieuwe cultuurprogramma op NPO2 dat gepresenteerd zal worden door Nadia Moussaid en het nieuwe online platform dat zal worden opgezet. Nooit Meer Slapen zal met beide projecten samenwerken. Meer informatie hierover volgt in het najaar.

Ons gevoel is dubbel: we moeten afscheid nemen van een geliefd en wezenlijk onderdeel van ons programma, maar nieuwe plannen bieden ook nieuwe mogelijkheden. Of, om met de woorden van Pieter te spreken: “Jammer, maar ergens ook wel lekker om na zes jaar een uurtje eerder naar bed te kunnen”.

Tot januari 2020 blijven we ons tweede uur met evenveel inzet en liefde maken. Weet ons de komende maanden dan ook gewoon te vinden voor rubrieken als De Favorieten, NMS Live Sessies, Radio Cinema en Achter de schermen.