nooit meer slapen weekoverzicht

Deze week zijn te gast: acteur Eran Ben-Michaël, cabaretier André Manuel, doctor Paul Verhaeghe, actrice Ricky Koole en zanger Harrie Jekkers.

maandag 10 december

Eran Ben-Michaël in theater met 'Breaking Fake News'

Eran Ben-Michaël is acteur en regisseur. Hij is zoon van een Roemeense moeder en een Israëlische vader. Na de Toneelschool speelde hij bij verschillende gezelschappen. Sinds 2012 schrijft en speelt hij samen met George Tobal voorstellingen, zoals ‘George & Eran lossen Wereldvrede op’ en ‘De Vlucht van een Granaatappel’. Samen met actrice Merel Polat is hij deze maand in het Amsterdamse Theater Bellevue te zien in de voorstelling ‘Breaking Fake News’. Ze werken op een nieuwsredactie en moeten na een aanslag bepalen waar feiten stoppen en geruchten beginnen. Pieter van der Wielen spreekt met Eran Ben-Michaël.

Open Kaart: soulzangeres Sherry Dyanne

Sherry Dyanne is jazz- en soulzangeres. Ze begon als wiskundelerares, maar dankzij de Soundmixshow doet ze sinds 2001 wat ze altijd al wilde: zingen. Sindsdien heeft ze opgetreden met o.a. Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer, gezongen op het North Sea Jazz Festival en gespeeld in tv-programma’s als De Wereld Draait Door en Koffietijd. Haar debuutalbum ‘Sing me a Song’ werd genomineerd voor een Edison Award. Vorige week verscheen haar nieuwe kerstalbum 'Let It Glow' met covers en eigen nummers. Deze maand geeft ze twee kerstconcerten. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Sherry Dyanne vragen over werk en leven.

Oordeel zelf: Suspiria (2018)

Nooit Meer Slapen vroeg naar jouw mening over de remake ‘Suspiria’. De originele horrorfilm kwam uit in 1977 en verwierf over de jaren heen een cultstatus. Dit jaar kwam er onder regie van Luca Guadagnino een moderne versie uit. Het verhaal is hetzelfde gebleven: een meisje dat denkt les te krijgen op een belangrijke balletschool ontdekt, wanneer haar vriendin en kamergenoot verdwijnt, dat er een kwaadaardige heksencultus actief is. Maar deze keer -dankzij Amerikaanse invloed - met grote namen als Tilda Swinton, Dakota Fanning en Chloë Grace Moretz. In Oordeel Zelf wordt ‘Suspiria’ (2018) beoordeeld. Atze de Vrieze doet verslag. 

dinsdag 11 december

Zestiende voorstelling van André Manuel

André Manuel kwam via de popmuziek in het cabaret terecht. Tot 1995 maakte hij deel uit van de Nederlandstalige popgroep Fratsen. Daarna begon hij de band Krang, wat Twents is voor 'binnenstebuiten', en treedt ook solo op. Al eerder was hij als cabaretier actief. In 1990 had hij zijn eerste solovoorstelling 'Ik wil een beest in bed'. En hij won met 'Sleet' (2003) de cabaretprijs Neerlands Hoop. Inmiddels is Manuel toe aan zijn zestiende voorstelling, ‘Dreejklzoew’, waarin hij zich voordoet als een even geliefde als verguisde mythische Twentse clown. Pieter van der Wielen spreekt met André Manuel.

woensdag 12 december

Paul Verhaeghe schrijft laatste deel drieluik

Paul Verhaeghe is doctor in de klinische psychologie en hoogleraar aan de Universiteit Gent. Met zijn boek ‘Liefde in tijden van eenzaamheid’ (1998) verwierf hij internationale faam. Daarna volgde ‘Het einde van de psychotherapie’ (2009). Sindsdien werkt Verhaeghe aan een drieluik over de mens in diens verhouding tot de ander. In ‘Identiteit’ (2012) onderzocht hij het veranderde ik-gevoel. In ‘Autoriteit’ (2015) bevraagt hij waarom er weinig waarde aan autoriteit wordt gehecht. In het laatste deel van het drieluik, 'Intimiteit’, gaat hij in op de relatie die westerse mensen hebben met hun lichaam. Pieter van der Wielen spreekt met Paul Verhaeghe.

donderdag 13 december

Actrice Ricky Koole brengt prentenboek uit

Ricky Koole is actrice en zangeres. Ze maakt eigen muziektheatervoorstellingen en bracht in totaal zeven albums uit. Ook speelde ze rollen in films als ‘Sonny Boy’ en ‘De Jurk’. Samen met haar partner Leo Blokhuis maakte ze verschillende muziekvoorstellingen, waaronder ‘Buitenstaanders’ en ‘New Orleans’. Daarnaast brachten ze verzamelalbums uit in de serie ‘Songs We Shouldn’t Forget’. Nu verschijnt van Koole het prentenboek ‘Toen kende ik de wereld nog niet’, waarvoor ze illustraties maakte bij de fantasierijke ideeën en levensvragen uit de kindertijd van haar zoon Otis. Pieter van der Wielen spreekt met Ricky Koole.

vrijdag 14 december

Na 23 jaar is Harrie Jekkers weer terug met cabaret

Zanger en cabaretier Harrie Jekkers vierde in de jaren tachtig successen met de band Klein Orkest. Als cabaretier trok Jekkers nadien een groot publiek met zijn typische Haagse tongval en humor. Daarna verdween hij van de radar en leefde ruim vijftien jaar teruggetrokken op het Spaanse eiland Ibiza. Dit theaterseizoen maakte hij met Klein Orkest een comeback-tour. Ook speelt hij weer, voor het eerst sinds 23 jaar, een nieuwe solo-cabaretvoorstelling, ‘Achter de duinen’, die hij op zondagmiddagen in de (uitverkochte) Koninklijke Schouwburg in Den Haag speelt. Atze de Vrieze spreekt met Harrie Jekkers.