nooit meer slapen weekoverzicht

Deze week zijn te gast: performer Babs Gons, schrijver Roos van Rijswijk, correspondent Pieter Waterdrinker, dichter Derek Otte en schrijver Alfred Birney.

maandag 24 december

De Kloof: Babs Gons

Babs Gons is schrijver, performer en theatermaker. Ze is maakt deel uit van het spoken word-collectief Clubspoken en het performance-collectief De Vurige Harten Club. Pieter van der Wielen praat met haar vanwege haar bijdrage aan De Kloof, een reeks audiomonologen waarin acht schrijvers hun fantasie de vrije loop laten rond het thema ‘de kloof’. Aflevering 1: ‘De andere kant van de straat’ van Babs Gons, ingesproken door Manoushka Zeegelaar-Breeveld. Maakt B.G. contact met die oneindig andere wereld aan de overkant van de straat? Of heeft ze weer voor niets gummiberen gekocht?

dinsdag 25 december

De Kloof: Roos van Rijswijk

Roos van Rijswijk is schrijver. Ze debuteerde in 2016 met de roman ‘Onheilig’. Dit jaar publiceerde ze de verhalenbundel ‘De olifant van de bovenbuurman’. Pieter van der Wielen praat met haar vanwege haar bijdrage aan De Kloof, een reeks audiomonologen waarin acht schrijvers hun fantasie de vrije loop laten rond het thema ‘de kloof’. Aflevering 2: ‘De Barricade’ van Roos van Rijswijk, ingesproken door Rifka Lodeizen. Hoe lang is de barricade van Roos nog bestand tegen de oprukkende, brullende en wild om zich heen swaffelende DWDD-generatie?

woensdag 26 december

De Kloof: Pieter Waterdrinker

Pieter Waterdrinker is schrijver en correspondent in Rusland. Bekend werd hij onder meer door zijn boek ‘Tsjaikovskistraat 40’ (2017), dat genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs. Tom Klaassen praat met hem vanwege zijn bijdrage aan De Kloof, een reeks audiomonologen waarin acht schrijvers hun fantasie de vrije loop laten rond het thema ‘de kloof’. Aflevering 3: ‘Klokken onder water’ van Pieter Waterdrinker, ingesproken door Derek de Lint. Hoeveel Wodka heeft W. nodig om zijn schuldgevoel weg te drinken? Is het eigenlijk wel zijn schuld? En hoe voorkomt hij dat hij wordt opgepakt voor de aanslag van een ander?

donderdag 27 december

De Kloof: Pieter van der Wielen

Derek Otte is dichter. In 2015 debuteerde hij met zijn bundel ‘Regelgeving’ en sinds 2017 is hij stadsdichter van Rotterdam. Pieter van der Wielen praat met hem vanwege zijn bijdrage aan De Kloof, een reeks audiomonologen waarin acht schrijvers hun fantasie de vrije loop laten rond het thema ‘de kloof’. Aflevering 4: ‘Tranen’ van Derek Otte, ingesproken door Niels Gomperts. ‘Ik wil hem een klap geven, maar wat onderscheid mij dan van hem?’ Kiest O. ervoor om zijn vader te vergeven of zal hij zich toch wreken?
 

vrijdag 28 december

De Kloof: Alfred Birney

Alfred Birney is schrijver. Hij schreef meerdere romans, verhalen en essays, waarin zijn Nederlands-Indische familiegeschiedenis een grote rol speelt. Met ‘De tolk van Java’ won hij in 2017 de Libris Literatuur Prijs. Atze de Vrieze praat met hem vanwege zijn bijdrage aan De Kloof, een reeks audiomonologen waarin acht schrijvers hun fantasie de vrije loop laten rond het thema ‘de kloof’. Aflevering 5: ‘Hallucinair ritueel’ van Alfred Birney, ingesproken door Jacob Derwig. 5 uur narcose en 12 uur kunstmatige slaap. Lukt het B. om terug te keren in de realiteit of zal hij voor altijd blijven in een hallucinair ritueel?