nooit meer slapen weekoverzicht

Deze week zijn te gast: actrice Georgina Verbaan,

maandag 31 december

De Kloof: Georgina Verbaan

Georgina Verbaan is een veelzijdig talent. Ze werd bekend door een flink aantal verschillende tv- en filmproducties en groeide uit tot een graag geziene actrice. Ook schrijft ze wekelijks een column in NRC Handelsblad. Hanneke Groenteman praat met haar vanwege haar bijdrage aan De Kloof, een reeks audiomonologen waarin acht schrijvers hun fantasie de vrije loop laten rond het thema ‘de kloof’. Aflevering 6: ‘We horen een constant ritme’ van Georgina Verbaan, ingesproken door haarzelf. Krijgt V. contact met Cees voordat zijn telefoon, haar laatste levenslijn, wordt afgesloten?

dinsdag 1 januari

De Kloof: Marja Pruis

Marja Pruis is criticus en columniste voor De Groene Amsterdammer. Naast essaybundels en biografische portretten schreef ze verschillende romans, waaronder ‘De vertrouweling’, ‘Atoomgeheimen’ en ‘Zachte riten’. Tom Klaassen praat met haar vanwege haar bijdrage aan De Kloof, een reeks audiomonologen waarin acht schrijvers hun fantasie de vrije loop laten rond het thema ‘de kloof’. Aflevering 7: ‘Karakter’ van Marja Pruis, ingesproken door Jaap Spijkers. Laat Zeta los of blijft ze doorbijten totdat het te laat is?

woensdag 2 januari

De Kloof: Nina Polak

Nina Polak is schrijver van fictie en non-fictie. En voor De Correspondent schrijft ze veelal over boeken, films en televisie. Hanneke Groenteman praat met haar vanwege haar bijdrage aan De Kloof, een reeks audiomonologen waarin acht schrijvers hun fantasie de vrije loop laten rond het thema ‘de kloof’. Aflevering 8 (slot): 'Tot we rust hebben’ van Nina Polak, ingesproken door Marieke Heebink. Weet Trudy het beeld van haar zoon te zuiveren of wordt haar stem overschreeuwd door de boze stemmen van buiten?

donderdag 3 januari

Nazmiye Oral over Van Gogh

Nazmiye Oral is schrijver en actrice. Als actrice was ze in meerdere films, voorstellingen en series te zien. Ook schreef ze de roman ‘Zehra’ (2011). Oral is een van de deelnemers (naast Adriaan van Dis, Akwasi, Janne Schra, Ted van Lieshout, Loes Luca, Lucky Fonz III en Ellen Deckwitz) aan de podcast-serie ‘Van Gogh belicht: de brieven’, waarin in elke aflevering een schrijver, acteur of muzikant voorleest uit een van de beroemde brieven van Vincent van Gogh, en vertelt wat haar of hem persoonlijk raakt. De serie wordt vanaf maandag 7 januari in Nooit Meer Slapen uitgezonden. Atze de Vrieze spreekt met Nazmiye Oral.

vrijdag 4 januari

Jubileumuitzending: 5 jaar Nooit Meer Slapen

Een speciale uitzending waarin het vijfjarig bestaan van Nooit Meer Slapen wordt gevierd. Verschillende vrienden en goede bekenden van het radioprogramma brengen een ode aan hun favoriete dagdeel: de nacht. Pieter van der Wielen ontvangt onder anderen schrijver en cabaretier Stefano Keizers, schrijver Don Duyns, rapper en theatermaker Fresku, schrijver Maartje Wortel en theatermaker Sadettin Kirmiziyüz.