Nooit meer slapen

Met o.a. Aus Greidanus jr en sr, Verboden humor in de Gevangenpoort en Alleen op de wereld

Nooit meer slapen

Met o.a. Aus Greidanus jr en sr, Verboden humor in de Gevangenpoort en Alleen op de wereld

Vader en zoon Aus Greidanus vertellen over hun naderende afscheid met de theatermarathon 'Casanova'. Een verslag van een rondgang door Museum de Gevangenpoort in Den Haag, waar de expositie 'Verboden humor' is ingericht. En we praten met toneelregisseur en artistiek directeur Moniek Merkx over de dansvoorstelling 'Alleen op de wereld'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Casanova

vanaf 00:02:55

'Casanova' is een voorstelling over de donkere en de lichte kant van het leven aan de vooravond van de crisis in Europa in de 18de eeuw. Van het Appeltheater in Scheveningen wordt een klein Venetië gemaakt: tienduizenden liters water stroomden naar binnen. Aus Greidanus jr. speelt de titelrol en vertrekt na deze voorstelling naar Toneelgroep Amsterdam. Ook regisseur en artistiek leider Aus Greidanus sr. neemt afscheid van Toneelgroep De Appel. Pieter van der Wielen praat met vader en zoon Aus Greidanus over hun naderende vertrek.

IFFR

vanaf 00:52:44

Lucas van der Velden vertelt over de verticale bioscoop.

Verboden humor

vanaf 01:13:40

In museum Gevangenpoort in Den Haag is nu de tentoonstelling 'Verboden humor' te zien, met onder andere aandacht voor schrijver Jacob Campo Weyerman. Hij werd in 1739 in de gevangenis gegooid wegens zijn satirische aanvallen op vooraanstaande personen. Inge ter Schure struint door de gevangenis en de tentoonstelling met Jan Bruggeman van de Stichting Jacob Campo Weyerman.

Alleen op de wereld

vanaf 01:43:56

In 'Alleen op de wereld' ontdekt Remi dat zijn moeder niet zijn echte moeder is. Hij wordt verkocht aan de oude Vitalis, met zijn honden en zijn aapje Joli-Coeur en komt terecht in een zwervend bestaan vol tegenslag. Maar Remi houdt moed, steeds opnieuw. En dan, na een lange en droevige reis, wacht een beloning. Afgelopen weekend ging het nieuwe stuk van theater- en dansgroep Maas in première. Botte Jellema ging vlak voor de première naar een try-out en ontmoette daar tekstschrijver en regisseur Monique Merkx en singer-songwriter Djurre de Haan, alias Awkward I.

advertentie