Nooit Meer Slapen

met o.a. Tom Lanoye, Cees Nooteboom en Arthur Japin's Vaslav

Nooit Meer Slapen

met o.a. Tom Lanoye, Cees Nooteboom en Arthur Japin's Vaslav

Tom Lanoye schreef een Hamlet voor de eenentwintigste eeuw, Hamlet vs Hamlet. Samen met Pieter van der Wielen spreekt hij over dit verhaal over volwassen worden en verbeelding. Verder vragen we schrijver Cees Nooteboom naar zijn meest indrukwekkende tochten. Ook is er aandacht voor het toneelstuk Vaslav, gebaseerd op zijn gelijknamige bestseller van schrijver Arthur Japin. Laura Stek spreekt tussen de try-outs door met acteur Maarten Heijmans. En ook vandaag belt Elke Geurts een tekst door, die op het nieuws is geïnspireerd.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jan Fabre: Insectentekeningen en insectensculpturen in Rijksmuseum Twente (1)

vanaf 00:00:00

Een Hamlet voor de eenentwintigste eeuw

vanaf 00:02:45

Het theaterstuk der theaterstukken. Shakespeare schreef zijn Hamlet in tijden van grote politieke en sociale verwarring. De Vlaamse roman -en toneelschrijver Tom Lanoye schreef een Hamlet voor de eenentwintigste eeuw, een tijd van niet minder grote politieke en sociale verwarring. Deze uitvoering, Hamlet vs Hamlet, is een verhaal over volwassen worden en verbeelding. Tom Lanoye is te gast en vertelt over de voorstelling.

De reizen van Cees Nooteboom

vanaf 01:11:56

De Boekenweek staat in het teken van reizen. Het is moeilijk voor te stellen dat er een andere Nederlandse schrijver is die meer kilometers heeft gereisd dan Cees Nooteboom. Nooteboom is een Nederlandse schrijver van voornamelijk romans, poëzie en reisverslagen. Ontelbare keren schreef Nooteboom over het fenomeen, over hoe het komt dat hij altijd maar weer zijn koffers wil pakken. Maarten Westerveen vraagt hem naar zijn meest indrukwekkende tochten.

Arthur Japins nieuwe toneelstuk Vaslav

vanaf 01:42:50

Arthur Japins nieuwe toneelstuk Vaslav, gebaseerd op zijn gelijknamige bestseller, vertelt het waargebeurde verhaal van de wereldberoemde balletdanser Vaslav Nijinski, die verstrikt raakt in de machtsstrijd tussen de twee grote liefdes van zijn leven. Vaslav is een spannende voorstelling over onbegrensde ambitie en meedogenloze liefde. Laura Stek spreekt tussen de try-outs door met acteur Maarten Heijmans.

advertentie