Nooit Meer Slapen

met o.a. Robert van Raffe, schrijfster Els Kloek en de World Press Photo 2013

Nooit Meer Slapen

met o.a. Robert van Raffe, schrijfster Els Kloek en de World Press Photo 2013

Striptekenaar Robert van Raffe vertelt over zijn beeldungsroman 'Zonder filter', een verhaal over een student die begint aan een lange reis in gedachten. Els Kloek loopt met ons de wandeling over het leven van Keneau door Haarlem. En een bezoek aan de persconferentie van de resultaten van de 57ste World Press Photo wedstrijd.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dandy Raffe: Zonder filter

vanaf 00:35:23

In 'Zonder filter' begint een student, nadat hij door zijn geliefde is verlaten, aan een lange reis, zij het niet fysiek, maar in gedachten. Aangezien zijn geliefde hem verliet, concludeert de jonge man dat hij iets moet veranderen en hij besluit een metamorfose te ondergaan. Hij verandert zijn imago radicaal en wordt een dandy. Hij slaagt erin dit zo nauwgezet door te voeren dat het hem tot waanzin drijft. Pieter van der Wielen praat met striptekenaar Robert van Raffe over zijn 'beeldungsroman'.

John Stanmeyer winnaar World Press Photo 2013

vanaf 01:13:31

De winnaar van de World Press Photo 2013 is de Amerikaanse fotograaf John Stanmeyer. Stanmeyer maakte vorig jaar voor National Geographic een fotoreportage van Afrikaanse migranten die samenkomen in de hoofdstad Djibouti, een trekpleister voor migranten die vanuit Somalië, Ethiopië en Eritrea op weg zijn naar Europa. Anton de Goede bezocht de persconferentie met de Vlaamse fotografe An-Sofie Kesteleyn, die zelf ook werk had ingezonden.

De mythische status van Kenau

vanaf 01:42:34

Een van de bekendste heldinnen van de Tachtigjarige Oorlog is Kenau Simonsdochter Hasselaer. 2014 mag - ruim 400 jaar na haar dood - met het recht het Kenaujaar genoemd worden. Er komt een speelfilm, boek, tentoonstelling en stadswandeling. Historica Els Kloek schreef het boek 'Kenau en Magdalena' en loopt met Emmie Kollau de wandeling door Haarlem, de stad van Kenau.

advertentie