Nooit Meer Slapen

met o.a. Jan Rothuizen, Architectuur in Nederland en klassieke muziek in China

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jan Rothuizen, Architectuur in Nederland en klassieke muziek in China

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen vertelt over de vertaling van zijn boek 'De zachte atlas van Amsterdam' in het Engels. Ook bezoeken we samen met redacteur en architectuurhistoricus Linda Vlassenrood een nieuw gebouw uit het jaarboek 'Architectuur in Nederland'. Verder reageert schrijfster Christine Otten op iets wat vandaag het nieuws heeft gehaald en een reportage over de enorme bloei van klassieke muziek in China.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

The Soft Atlas of Amsterdam

vanaf 00:02:54

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen wandelt over de hele wereld door steden. Tijdens deze wandelingen noteert hij wat hij ziet, denkt en voelt. Het levert plattegronden op die laten zien hoe hij, of anderen, de stad ervaren. In Nederland is zijn boek 'De zachte atlas van Amsterdam' al langer verkrijgbaar, maar voor de niet-Nederlandse lezers verschijnt nu eindelijk ook 'The Soft Atlas of Amsterdam' met niet eerder gepubliceerde tekeningen. Jan Rothuizen is een uur te gast bij Nooit Meer Slapen.

Internationaal visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst

vanaf 01:14:35

Als je het nieuws mag geloven ligt de bouwsector al de hele crisis op z'n gat. Toch worden er nog mooie gebouwen gemaakt in Nederland. De beste ontwerpen staan in het jaarboek 'Architectuur in Nederland', dat het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst vormt. Botte Jellema bezoekt samen met redacteur en architectuurhistoricus Linda Vlassenrood een nieuw gebouw uit het boek.

De opbloei van klassieke muziek in China

vanaf 01:45:42

De klassieke muziek heeft een enorme bloei doorgemaakt in China. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat de middenklasse deze muziek als symbool van het Westen (het goede leven, vooruitgang) ziet. Tijdens de nieuwe-cultuur-campagne (1910-1920) kwamen veel muzikanten die in het buitenland hadden gestudeerd terug naar China. Zij begonnen Europese klassieke muziek te spelen en de muzikale composities op een notenbalk te noteren. Fatos Vladi maakte een reportage in China.

advertentie