Nooit Meer Slapen

met o.a. Thierry Baudet, Amor met een snor en dichter H.H. ter Balkt

Nooit Meer Slapen

met o.a. Thierry Baudet, Amor met een snor en dichter H.H. ter Balkt

Journalist en schrijver Thierry Baudet is te gast in de studio voor een gesprek met Pieter van der Wielen over het boek 'Van Bach tot Bernstein', wat hij samen met Arie Boomsma schreef. En Stef Biemans vertelt over zijn zoektocht naar de echte Latijns-Amerikaanse liefde in de nieuwe serie 'Amor met een snor'. Verder leest schrijfster Saskia de Coster een tekstfragment dat door het nieuws is geïnspireerd. En deze week verscheen onder de titel 'Hee hoor mij Ho simultaan op de brandtorens' een bundel van maar liefst 1800 pagina's verzameld werk van H.H. ter Balkt. We zoeken de schrijver op in Nijmegen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Thierry Baudet over Van Bach tot Bernstein

vanaf 00:02:38

Klassieke muziek is er voor iedereen. Voor alle stemmingen en alle momenten van de dag. Bij een feest of een droevige gebeurtenis: elke moment kan verrijkt worden door de schoonheid van klassieke muziek. In 'Van Bach tot Bernstein' vertellen Arie Boomsma en Thierry Baudet over de verschillende stijlperiodes, componisten en geven ze smeuïge details en luistertips. Thierry Baudet, academicus, journalist en schrijver, is te gast in de studio voor een gesprek met Pieter van der Wielen.

Stef Biemans op zoek naar echte liefde

vanaf 01:12:51

Stef Biemans vertrok tien jaar geleden naar Nicaragua, verliefd op een beeldschoon meisje. Nu hij inmiddels met haar getrouwd is en twee kinderen heeft, doet hij zijn best om een zwoele Latijns-Amerikaanse echtgenoot te zijn. Reden genoeg voor Biemans om op zoek te gaan naar de echte Latijns-Amerikaanse liefde in de nieuwe serie 'Amor met een snor'. Hoe word je net zo passievol, emotioneel spontaan en onbetrouwbaar als de latino? Floortje Smit vraagt Stef Biemans naar zijn ervaringen.

Verzameld werk van H.H. ter Balkt

vanaf 01:43:49

Deze week verscheen onder de titel 'Hee hoor mij Ho simultaan op de brandtorens' een bundel van maar liefst 1800 pagina's verzameld werk van H.H. ter Balkt. De 75-jarige Ter Balkt won in 2003 de P.C.Hooftprijs en staat bekend als dwarse 'boerendichter' die gedichten schrijft die 'stampen, knoerpen, toeteren, wringen en walsen'. Tjitske Mussche zoekt de schrijver op in Nijmegen om te praten over zijn werk.

advertentie