Nooit Meer Slapen

met o.a. Dave von Raven van The Kik, Typhoon en Willem Melchior

Nooit Meer Slapen

met o.a. Dave von Raven van The Kik, Typhoon en Willem Melchior

Zanger-gitarist Dave von Raven, van The Kik, komt langs in de studio om te vertellen over hun tweede album. Ook bezoeken we een try-out van rapper Typhoon die na zeven jaar terug is met een nieuw soloalbum: 'Lobi Da Basi'. Verder leest Marcel van Engelen, één van de zes genomineerden van de VPRO Bob den Uyl Prijs 2014, een tekstfragment dat door het nieuws is geïnspireerd en we praten met Willem Melchior over nicotine, schrijven en het verliezen van je stem.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dave von Raven van The Kik over album Twee

vanaf 00:02:52

Het tweede album van de Rotterdamse beatgroep The Kik heet (geheel toepasselijk) 'Twee'. Stonden op hun debuutalbum 'Springlevend' twee jaar geleden nog een aantal bewerkingen van Engelstalige liedjes, op 'Twee' staat alleen eigen materiaal. Zanger-gitarist Dave von Raven schreef alle teksten, "maar", zegt hij, "het is een plaat die we met ze allen hebben gemaakt. We zijn echt een band geworden." Hij komt naar de studio voor een gesprek met Pieter van der Wielen.

De zoektocht van rapper Typhoon

vanaf 01:14:59

Typhoon begon zijn rapcarrière op z'n 15e in de formatie Rudeteenz, samen met Rico van Opgezwolle en zijn broer Blaxtar. In 2004 won Typhoon de 'Grote Prijs van Nederland' in de categorie R&B-HipHop en 2007 bracht de release van Typhoon's debuutalbum, getiteld 'Tussen Licht en Lucht'. Na een persoonlijke en muzikale zoektocht is rapper Typhoon na zeven jaar terug met: 'Lobi Da Basi'. In aanloop naar deze release heeft Typhoon zijn eerste try-out in Dordrecht. Nicole Terborg zocht hem daar op.

Willem Melchior: De tijd is op

vanaf 01:44:52

Het is een bekend beeld, de schrijver gebogen over zijn werk, gehuld in een wolk van rook. Nicotine als inspiratie. Schrijver Willem Melchior kon roken en schrijven niet los van elkaar zien totdat er longkanker werd geconstateerd. Zijn worsteling heeft hij opgetekend in zijn boek 'De tijd is op'. Maarten Westerveen spreekt met Melchior over nicotine, schrijven en het verliezen van je stem.