Nooit Meer Slapen

Met o.a. Geert-Jan Knoops en podcastserie 'Bob'

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Geert-Jan Knoops en podcastserie 'Bob'

Geert-Jan Knoops is bijzonder hoogleraar politiek van het internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij advocaat te Amsterdam en behandelde hij in die hoedanigheid vele bekende zaken, waaronder de Puttense en de Deventer moordzaak. In 2012 werd hij door het Innocence Project gevraagd onderzoek te doen naar de onschuld van de verdachten in de zogenoemde Spelonk-zaak op Bonaire. In het boek 'De laatste kamer' beschrijft hij deze zaak, die ook wel 'een van de aangrijpendste dwalingszaken ooit' wordt genoemd. Pieter van der Wielen spreekt met Geert-Jan Knoops. In het tweede uur zenden we het eerste deel uit van de audioserie 'Bob'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Geert-Jan Knoops over een van de aangrijpendste dwalingszaken ooit

vanaf 00:00:16

Geert-Jan Knoops is bijzonder hoogleraar politiek van het internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij advocaat te Amsterdam en behandelde hij in die hoedanigheid vele bekende zaken, waaronder de Puttense en de Deventer moordzaak. In 2012 werd hij door het Innocence Project gevraagd onderzoek te doen naar de onschuld van de verdachten in de zogenoemde Spelonk-zaak op Bonaire. In het boek 'De laatste kamer' beschrijft hij deze zaak, die ook wel 'een van de aangrijpendste dwalingszaken ooit' wordt genoemd. Pieter van der Wielen spreekt met Geert-Jan Knoops.

Jannah Loontjes over de maandag die was

vanaf 01:04:41

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat schrijver Jannah Loontjens.

Podcast: 'Bob' (1/6)

vanaf 01:09:17

Deze week zenden we elke avond een aflevering uit van de zesdelige podcast 'Bob', over de vierentachtig jarige Elisa die verliefd is op Bob. Een man waar haar drie dochters tot dan toe nog nooit van hadden gehoord. Maar wie is Bob en heeft hij wel echt bestaan? Dat is de centrale vraag in de reeks van audiocollectief Schik. Schik bestaat uit Siona Houthuys, Mirke Kist en Nele Eeckhout, drie jonge makers uit Vlaanderen en Nederland.

Vicky Francken - Titelloos gedicht

vanaf 01:52:41

Tijdens de Nacht van de Poëzie 2017 in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we gedichten van de dichters uit. Vannacht is het de beurt aan Vicky Francken, die een titelloos gedicht voorleest uit haar vorig jaar verschenen debuutbundel 'Röntgenfotomodel'.

advertentie