Nooit Meer Slapen

Met o.a. Fresku, Alex Hijmans en Paula van der Oest

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Fresku, Alex Hijmans en Paula van der Oest

Fresku is de artiestennaam van Roy Michael Reymound, rapper en theatermaker. Van jongs af aan wilde hij verhalen vertellen, maar zag een dergelijke loopbaan nooit als een reële toekomstmogelijkheid. Tot hij eind 2008 een platencontract bij hiphop-label Top Notch tekende. Recent toerde hij met rapper MocroManiac langs tal van Nederlandse poppodia; in het theater gaat deze maand zijn cabaretvoorstelling 'Welkom bij de Fresku Show' in reprise. Een theatershow in de vorm van sketches en poëzie. Pieter van der Wielen spreekt met Fresku. In het tweede uur is vertaler Alex Hijmans te gast en vertelt filmmaker Paula van der Oest over haar favoriete filmscene.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De sketches en poëzie van Fresku in 'Welkom bij de Fresku Show'

vanaf 00:00:14

Fresku is de artiestennaam van Roy Michael Reymound, rapper en theatermaker. Van jongs af aan wilde hij verhalen vertellen, maar zag een dergelijke loopbaan nooit als een reële toekomstmogelijkheid. Tot hij eind 2008 een platencontract bij hiphop-label Top Notch tekende. Inmiddels heeft hij drie albums op zijn naam staan. Recent toerde hij met rapper MocroManiac langs tal van Nederlandse poppodia; in het theater gaat deze maand zijn cabaretvoorstelling 'Welkom bij de Fresku Show' in reprise. Een theatershow in de vorm van sketches en poëzie. Pieter van der Wielen spreekt met Fresku.

Cathelijn Schilder over de dinsdag die was

vanaf 01:00:05

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat schrijver Cathelijn Schilder. Sinds haar afstuderen in 2002 schrijft ze korte verhalen voor onder andere Hollands Maandblad en verschillende radioprogramma's. In 2005 debuteerde ze met de roman 'De eenling' en in 2012 verscheen haar tweede roman 'Eerst een huis'.

Open kaart: schrijver en vertaler Alex Hijmans

vanaf 01:07:28

Schrijver Alex Hijmans is een van de weinige Nederlandse vertalers die rechtstreeks boeken vanuit het Iers vertaalt. Vorig jaar verscheen zijn vertaling van het controversiële 'Onder de zoden', van Máirtin Ó Cadhain. Een donkere satire die zich afspeelt onder de zoden van een kerkhof in een Iers dorp, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. In de rubriek ‘Open kaart’ beantwoordt Alex Hijmans vragen over leven en werk.

De favoriete scene van: Paula van der Oest

vanaf 01:40:15

In 'De favoriete scène van' vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Paula van der Oest bracht in 1996 haar eerste lange speelfilm 'De nieuwe moeder' uit. Ze won een Gouden Kalf en sleepte in 2001 een Oscarnominatie in de wacht voor de film 'Zus & zo'. Sindsdien regisseerde ze films als 'Lucia de B.', 'Tonio' en het recente 'Kleine IJstijd'. Vanavond onthult ze haar favoriete scène uit andermans werk.

advertentie